Ελλάδα

Κορονοϊός: Απολύμανση σε όλα τα σχολεία του Πειραιά

Σε προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πειραιά, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, προχωρά η διεύθυνση Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου.

Η απολύμανση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Μαρτίου, θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολικών μονάδων.

Παραγγελία χιλιάδων απολυμαντικών υγρών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, έχει δρομολογηθεί η παραγγελία χιλιάδων μονόλιτρων απολυμαντικών υγρών για τα χέρια, που θα διατεθούν στα σχολεία, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα λίτρο αντισηπτικού υγρού σε κάθε αίθουσα.

Σημειώνεται, ότι η διεύθυνση Παιδείας σε συνεργασία με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Δήμου Πειραιά, προτίθενται να δρομολογήσουν όπου και όποτε είναι εφικτό, δράσεις για την ενημέρωση του μαθητικού πληθυσμού ως προς τους βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά: «Εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων και της εμφάνισης του κοροναϊού στη χώρα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές, να προβούμε στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων ώστε να προστατεύσουμε, όσο είναι εφικτό, τον μαθητικό πληθυσμό και τον εκπαιδευτικό κόσμο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η περίεργη επίσκεψη που δέχτηκε στο νοσοκομείο ο γιος της οικογένειας από το Ελληνικό που «ξεκληρίστηκε» μέσα σε 13 ημέρες - «Είστε κλέφτες, φύγετε από εδώ» φώναζε
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μετά το Πάσχα ένας οικογενειακός φίλος θέλησε να επισκεφτεί τον Μιχάλη Σιδηρόπουλου, τον γιο της οικογένειας από το Ελληνικό
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος 3