Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Πώς απολυμαίνουμε το αυτοκίνητο χωρίς να χαλάσουμε την επένδυση στο εσωτερικό

Κορονοϊός: Πώς απολυμαίνουμε το αυτοκίνητο χωρίς να χαλάσουμε την επένδυση στο εσωτερικό

Το πλύσιμο των χεριών και ο καθαρισμός και η απολύμανση των επιφανειών τις οποίες ακουμπάμε συχνά είναι δύο από τους καλύτερους τρόπους για την άμυνα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται, πιθανότατα έχετε ήδη μάθει την κατάλληλη τεχνική για το πλύσιμο των χεριών σας και για το πώς να απολυμάνετε καλά το σπίτι σας.

Αλλά τι γίνεται με το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας;

Οδηγός και επιβάτες ακουμπάνε πολύ συχνά σχεδόν όλες τις επιφάνειες της καμπίνας του αυτοκινήτου. Είναι ταυτόχρονα γνωστό ότι ο κορωνοϊός επιβιώνει για πολλές ώρες, ίσως και μέρες, επάνω σε διάφορες επιφάνειες. Οπότε, για να είστε ασφαλείς θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά το εσωτερικό του αυτοκινήτου (τιμόνι, χειρολαβές, λεβιές ταχυτήτων, χειρόφρενο, κουμπιά και οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, διακόπτες για υαλοκαθαριστήρες και φλας, χειρολαβές ρύθμισης καθισμάτων κ.α.).

Αν είστε οδηγός ταξί που μεταφέρει καθημερινά πολλούς επιβάτες, ή αν οδηγείτε ένα νοικιασμένο ή κοινόχρηστο αυτοκίνητο ή εάν ζείτε σε περιοχή με πολλά κρούσματα κορωνοϊού, ο τακτικό καθαρισμός και η απολύμανση αυτών των επιφανειών στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητα.

Διαβάστε στο Iatropedia.gr πώς γίνεται καθαρισμός και απολύμανση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου για να φύγει ο κορονοϊός

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις