Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Καστοριά: Βγαίνουν από την καραντίνα 6 χωριά – 6 οι θάνατοι από κορονοϊό

Καστοριά: Βγαίνουν από την καραντίνα 6 χωριά – 6 οι θάνατοι από κορονοϊό
Intime αρχείο

Έληξε στην Καστοριά η καραντίνα συνολικά έξι χωριών. Οι κάτοικοί τους παρέμεναν αποκλεισμένοι επί 24 μέρες μετά την καταγραφή έξι θανάτων από τον κορονοϊό.

Ανάμεσα στα χωριά στην Καστοριά που είχαν μπει σε καραντίνα ήταν η Μεσοποταμία, το Καλοχώρι, η Οινόη και η Πτεριά, ενώ αρκετοί κάτοικοι νόσησαν και νοσηλεύτηκαν.

Στη Μεσοποταμία τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας είχαν τεθεί σε εφαρμογή από τις 31 Μαρτίου.

Ωστόσο, μετά το πέρασμα δύο εβδομάδων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει παράταση επιπλέον 10 ημερών και αυτό για προληπτικούς λόγους.

Οι κάτοικοι των χωριών κάνοντας υπομονή τήρησαν όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που τους δόθηκαν.

“Αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμπεριφέρθηκαν με υποδειγματικό τρόπο. Γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και τους κατοίκους, για την υπομονή και τη συνεργασία τους όλες αυτές τις εβδομάδες και να τους ευχηθούμε ποτέ ξανά να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις. Αργά ή γρήγορα θα βρεθώ κοντά τους, να τους σφίξω το χέρι και να μοιραστώ μαζί τους τα χαμόγελα περήφανων Ελλήνων, που έκρυψαν οι μάσκες όλες αυτές τις μέρες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις