Κόσμος

Λιγότερες ταραχές «είδε» η Εθνοφρουρά στις ΗΠΑ παρά το «τσουνάμι» διαδηλώσεων

Μειωμένο ήταν το επίπεδο της βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνοφρουράς, μολονότι οι κινητοποιήσεις ήταν στα ίδια ή και αυξημένα επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες.

«Σε όλη τη χώρα η χθεσινή νύχτα ήταν μια καλύτερη νύχτα. Είδαμε μια μείωση της βίας. Αλλά μιλώντας γενικότερα, είδαμε να διατηρούνται ή ακόμη και να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζόζεφ Λένγκιελ.

Click4more: Νέα Υόρκη: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην “πόλη που δεν κοιμάται ποτέ” – 5 τραυματίες αστυνομικοί

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν τραυματίστηκε χθες.

Ο Λένγκιελ είπε ότι 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ υπέρ Νετανιάχου: «Σέρνεται σε δίκη για το τίποτα – Δεν θα το ανεχτούμε αυτό»
Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε αίτημα της υπεράσπισης του Νετανιάχου να αναβληθούν για δύο εβδομάδες οι ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης
Ντόναλντ Τραμπ 4