Ελλάδα

Μάτι: Ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής απαντάει στις καταγγελίες του πραγματογνώμονα

Μέσω του δικηγόρου του Διαμαντή Μπασαρά, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος παίρνει για πρώτη φορά θέση για το περιεχόμενο των ηχητικών συνομιλιών για το Μάτι που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαϊάς στο Μάτι. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού. Επί τριάντα τρία (33) έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας