Ελλάδα

SZ: Αναμφισβήτητη νίκη του Ερντογάν στην διένεξη με την Ελλάδα

Νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη κρίση με την Ελλάδα βλέπει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung.

Αναφερόμενη στην ελληνοτουρκική διένεξη για τις γεωτρήσεις και τη διαμεσολάβηση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνει: «επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή. Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν. Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη».

πηγή: DW

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακώσεις στο στόμα προκάλεσε στο θύμα από το Ηράκλειο η έκρηξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου – «Έχασα δόντια και γέμισα αίματα»
«Η μπαταρία πετάχτηκε στην άλλη άκρη του δωματίου στην πόρτα, πήρε φωτιά η μπαταρία και κάηκε και η ντουλάπα. Έχω πάθει σοβαρή ζημιά», λέει στο newsit.gr το θύμα
Άνδρας
Χτύπησε άγρια 26χρονη στη μέση του δρόμου στον Κορυδαλλό για να την ληστέψει - Kλεμμένη μηχανή οδηγούσε ο δράστης
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Κατέθεσε πως ο άγνωστος είναι επικίνδυνος, βρίζει, απειλεί και δεν διστάζει να παρατήσει τα θύματά του ξυλοκοπημένα και αιμόφυρτα
Αστυνομικοί