Κόσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία αυξάνει μονομερώς την ένταση – Να τερματίσει τώρα τις προκλήσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκιμάζει ξεκάθαρα τη νέα τουρκική Navtex και τις έρευνες του Oruc Reis.

Τονίζει παράλληλα ότι η Τουρκία ” αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών”.

“Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”, επισημαίνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδοκιμάζουν την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανεωμένη τουρκική δραστηριότητα έρευνας σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις».

STATEDEPARTMENT

STATEDEPARTMENT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα δραματικά τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία της 23χρονης Ιρίνα Ζαρούτσκα: «Βιαστείτε, αιμορραγεί, μάλλον έχει πεθάνει»
Η 23χρονη Ουκρανή Ιρίνα Ζαρούτσκα βρήκε τραγικό θάνατο τον περασμένο Αύγουστο μέσα σε τρένο, όταν μαχαιρώθηκε στον λαιμό και στο σώμα από άγνωστο άνδρα
Η Iryna Zarutska δολοφονήθηκε μέσα σε τρένο στη Βόρεια Καρολίνα
2
Η περιουσία του Έλον Μασκ έσπασε για λίγο το φράγμα του μισού τρισεκατομμύριου δολάρια
Στην κατάταξη του Forbes μετά τον Μασκ βρίσκεται ο Λάρι Έλισον, ο ιδρυτής της Oracle, με περιουσία 350,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο διευθυντής της Meta, με περιουσία 245,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο Έλον Μασκ
Νιου Τζέρσεϊ: 17 ετών ο stalker που σκότωσε συνομήλικη ομογενή και τη φίλη τη – Γείτονες τον έβλεπαν 3 μήνες έξω από το σπίτι της
Στη σύλληψη 17χρονου προχώρησαν οι αρχές, μετά τον θάνατο της Μαρίας Νιώτης και της Ισαμπέλα Σάλας - «Είχε κάνει καταγγελίες και δεν έγινε τίποτα. Είναι απλά μια τραγωδία»
Η 17χρονη ελληνικής καταγωγής Μαρία Νιώτης και η φίλης της Ισαμπέλα Σάλας
Ο Ζελένσκι καταγγέλλει ρωσική επιδρομή που διέκοψε την ηλεκτροδότηση του Τσερνόμπιλ: «Αυξάνεται ο κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος»
Ανησυχία και για τη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης - Θρήνος στην Τσερνετσίνα για τον χαμό της 4μελης οικογένειας - Έγκυος σε δίδυμα η αδικοχαμένη μητέρα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Οι ισραηλινές δυνάμεις αναχαίτισαν το ελληνικό σκάφος «Οξυγόνο» στα ανοιχτά της Γάζας - Καταγγελία για απαγωγές των μελών της αποστολής
Το «Οξυγόνο» δέχθηκε αναχαίτιση από τις ισραηλινές δυνάμεις στις 06:30 το πρωί - Στο σκάφος επέβαινε και η Πέτη Πέρκα, βουλευτής της Νέας Αριστεράς
Η στιγμή που Ισραηλινοί μπαίνουν στο ελληνικό σκάφος
89