Κόσμος

Τραγωδία στην Ινδονησία: Τρεις νεκροί από κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο – Έρευνες για εγκλωβισμένους (pics)

Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες μετά την κατολίσθηση σε παράνομο χρυσωρυχείο στην Ινδονησία. Από το χρυσωρυχείο στην επαρχία της Κεντρικής Κελέβης έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον τρεις νεκροί, με αξιωματούχους να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Τα σωστικά συνεργεία, στα οποία συμμετέχουν αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μέλη του τοπικού παραρτήματος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα. Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής δεκαπέντε επιζήσαντες από το χρυσωρυχείο, σύμφωνα με το παράρτημα της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Κελέβης.

Δείτε φωτογραφίες:

Η κατολίσθηση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο χωριό Μπουράνγκα, έπειτα από αρκετές ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων και θεωρείται πως αγνοούνται πέντε άνθρωποι, είπε ο Άντι Σεμπίρινγκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως εκτιμούν πως ενδέχεται να αγνοούνται δεκάδες εργαζόμενοι στο μεταλλείο.

Ο Φατμαουάτι, άλλος αξιωματούχος στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Πάλου, αναγνώρισε πως ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ πιο υψηλός από ό,τι έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Τζέιν Γκούντολ σε ηλικία 91 ετών, η μεγάλη επιστήμονας που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τους χιμπατζήδες
Η διάσημη Βρετανίδα επιστήμονας, παγκόσμια μορφή της εθολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, πέθανε από φυσικά αίτια στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο της στο Instagram
Η Τζέιν Γκούντολ
Εικόνες Γάλλων κομάντο στο δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας – Το πλοίο ερευνήθηκε εξονυχιστικά
Οι γαλλικές αρχές πραγματοποίησαν μια θεαματική επιχείρηση σε δεξαμενόπλοιο που φέρεται να ανήκει στο δίκτυο που χρησιμοποιεί η Μόσχα για να παρακάμπτει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στο πετρέλαιο
Το φορτηγό Boracay κατασχέθηκε από τις γαλλικές δυνάμεις 2