Ελλάδα

Ιωαννίδης: Πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό – Απέτυχε το lockdown (video)

Υπέρ των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα αλλά και του να ανοίξη η εστίαση εμφανίζεται ο καθηγητής επιδημιολογίας και πληθυσμιακής Υγείας, Τζον Ιωαννίδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως ο εγκλεισμός του πληθυσμού έχει οδηγήσει σε φαινόμενα χαλάρωσης, και πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί επιπλέον χώρος.

«Η φιλοσοφία να κρατήσουμε τον πληθυσμό κλειστό έχει οδηγήσει σε φαινόμενα εκτόνωσης και χαλάρωσης τα οποία θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, αν είχαμε πιο συνεπή στρατηγική. Αυτή τη στιγμή το επιδημικό κύμα στην Ελλάδα είναι στην χειρότερη φάση του. Μπορεί να είμαστε 10, 20 φορές ή περισσότερο σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Έχουμε ένα ενεργό επιδημικό κύμα. Με το να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα τα οποία είναι πυκνά και ήδη φτάσαμε σε φαινόμενα συνωστισμών και να μη δώσουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο επιπλέον χώρος, είναι λάθος στρατηγική».

«Να ανοίξει η εστίαση»

Επίσης υποστήριξε πως θα πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ειδικά μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που είδαμε σε πλατείες.

«Αν την ίδια κινητικότητα την κατανέμουμε σε περισσότερους χώρος και χρονικό διάστημα, θα είχαμε αραίωση των επαφών και των εκθέσεων».

«Απέτυχε το lockdown»

Επίσης ανέφερε πως το lockdown στην Ελλάδα έχει αποτύχει. « Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το πιο σκληρό lockdown. Πλήρης αποτυχία. Έχουμε 80 θανάτους την ημέρα. Σημασία δεν έχει να ευημερούν οι δείκτες, αλλά να να σώζουμε ζωές και να ζουν οι άνθρωποι μια πιο φυσιολογική ζωή»

«Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο»

Σε ότι αφορά τα εμβόλια, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως αυτό της AstraZeneca είναι αυτό που έχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ωστόσο είπε ότι για άτομα μεγάλης ηλικίας, η αναλογία της ωφέλειας με το κίνδυνο, είναι τεράστια υπέρ της ωφέλειας. «Να μη τα αποσύρουμε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτό το εμβόλιο, δεν έχουμε επαρκή αποθέματα από άλλα εμβόλια»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία Erminio: Μήνυμα του 112 στην Αττική – «Περιορίστε τις μετακινήσεις από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα»
«Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Περιφέρεια Αττικής, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία Erminio: Τηλεργασία και απαγόρευση delivery από τις 18:00 έως τις 22:00 – Τα έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Υποχρεωτική παύση delivery και τηλεργασία τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα
Βροχή στην Αθήνα
Μήνυμα του 112 σε Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία για την κακοκαιρία Erminio - «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το μεσημέρι έως το βράδυ σήμερα» αναφέρεται στο μήνυμα του 112 στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Κορινθίας
Κακοκαιρία στην Πελοπόννησο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες