Ελλάδα

Σκουτέλης: Πότε ξεκινά η προστασία μας μετά τον εμβολιασμό (vid)

Για το πότε ξεκινά η προστασία μας μετά τον εμβολιασμό μας κατά του κορονοϊού και αν πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (10/5) ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια. Αν δεν αποκτήσουμε κουλτούρα προστασίας, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Θοδωρή Κατσανέβα, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι «προφανώς είχε κολλήσει λίγες μέρες πριν από το εμβόλιο, οπότε και δεν είχε προλάβει να χτίσει ανοσία» και εξήγησε ότι, τα αντισώματα αναπτύσσονται ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. «Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχει κάνει» και εξήγησε ότι, δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, προστατεύεστε 100% από βαριά νόσηση». Ωστόσο, τόνισε ότι, «η μάσκα είναι απαραίτητη μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού».

Όπως είπε ο καθηγητής και μέλος της μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών, τα τέσσερα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και η Επιτροπή Εμβολιασμών έκρινε με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας. «Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο κρατών, καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά», σχολίασε για το γεγονός ότι ισχύουν διαφορετικά δεδομένα κυρίως ως προς εμβόλιο της AstraZeneca.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι, «πάντα ανησυχούν τα ανοίγματα, ωστόσο το χαρακτηριστικό των self test, βοηθά». «Δεν έχω δεδομένα για να πω αν κάναμε καλά που ανοίξαμε τα σχολεία», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βορίζια: «Έστησαν καρτέρι στο παιδί μου και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ», λέει η μητέρα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη
Η μητέρα αποκάλυψε πως πέρυσι μέλη της άλλης οικογένειας είχαν μαχαιρώσει τον εγγονό της - «Δεν βάλαμε εμείς τη βόμβα στο σπίτι τους, απαιτώ να φύγουν από το χωριό»
Ο Φανούρης Καργάκης που έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς
10
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
28
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho