Πολιτική

Στα εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Portals – Πύλη» οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Portals / Πύλη στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου εκτίθενται τα έργα.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που στεγάζεται σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού της Βουλής των Ελλήνων και ανοίγει τις πύλες της στο κοινό στις 11 Ιουνίου, και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής και του Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Οργανισμού NEON.

ekthesi mitsotakis sakellaropoulou ekthesi mitsotakis sakellaropoulou ekthesi mitsotakis sakellaropoulou

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ακόμη οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, Αντιπρόεδροι της Βουλής, το Προεδρείο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε πριν από πολλούς μήνες πρόταση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, για την αναμόρφωση του ιστορικού κτιρίου του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου και την αξιοποίησή του σε χώρο τέχνης και πολιτισμού.

«Σήμερα κοινωνικοποιούμε ακόμη περισσότερο ένα συναρπαστικό δημόσιο χώρο» τόνισε ο κ. Τασούλας. «Σήμερα αποδεικνύουμε ότι η συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό, όταν είναι καλόπιστη και δημιουργική, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα προσφέρουμε στον ελληνικό λαό, μέσω της τέχνης, μια διέξοδο στη δίψα του για νέο ξεκίνημα.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδεικνύει ότι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον λαό, αλλά κατά κάποιο τρόπο πρωτοπορεί απέναντι στο χρέος της γι’ αυτόν τον λαό και του δείχνει το δρόμο, ότι μέσα απ’ το πνεύμα, μέσα απ’ την τέχνη, μέσα από την αναζήτηση, μέσα από τον αναστοχασμό, το νέο ξεκίνημα που μας καλεί μπορεί να είναι γόνιμο και δημιουργικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γαλάζιες» πιέσεις προς την κυβέρνηση να επανεξετάσει τον σχεδιασμό για την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων
Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας είναι ο 6ος από το κόμμα που πιέζει την κυβέρνηση για διορθωτικές παρεμβάσεις στο νέο πλαίσιο
O βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας
Επιστροφές προσφύγων στην Ελλάδα: «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση» λέει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών
Ως προς τη διάρκεια μιας τέτοιας διαδικασίας το γερμανικό υπουργείο απαντά ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να την προσδιορίσει χρονικά
Πρόσφυγες
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5