Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Χειμώνας και το Σάββατο στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες και το Σάββατο στα ηπειρωτικά αλλά και σε νησιωτικά τμήματα της χώρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες αρχικά σε μεμονωμένες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας και από τις μεσημεριανές ώρες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε πολλές περιοχές από χαλαζοπτώσεις. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην Κρήτη, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες, κυρίως, διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη