Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μισοβυθισμένο καταμαράν από την Κύθνο έφτασε μέχρι τα Χανιά

Μισοβυθισμένο καταμαράν από την Κύθνο έφτασε μέχρι τα Χανιά

Ένα ιστιοφόρο καταμαράν που είχε ναυαγήσει στις 3 Σεπτεμβρίου στην Κύθνο, εντοπίστηκε 13 ημέρες μετά κενό πληρώματος στον κόλπο των Χανίων! Έκπληκτοι αντίκρισαν το αναποδογυρισμένο σκάφος οι λιμενικοί, οι οποίοι μαζί με ναυαγοσώστες, μετέβησαν στη θαλάσσια περιοχή.

Λιμενικοί και ναυαγοσώστες πήγαν για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος στο μισοβυθισμένο καταμαράν. Ωστόσο, έμειναν άναυδοι – αναφέρει το flashnews.gr – όταν διαπίστωσαν πως πρόκειται για το «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Π.11515.

Πρόκειται για το ιστιοφόρο που είχε ναυαγήσει λόγω εισροής υδάτων, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή 6 ναυτικών μιλίων δυτικά – νοτιοδυτικά της Κύθνου!

Μάλιστα, όπως είχε ανακοινωθεί τότε από το Λιμενικό, τα έξι άτομα που επέβαιναν στο «ΚΑΛΥΨΩ» είχαν διασωθεί από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ καταμαράν βρισκόταν ημιβυθισμένο και δεν ρυμουλκήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων έντασης και 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Click4more: Κύθνος: Σώοι περισυνελέγησαν από ελικόπτερο 6 άτομα που επέβαιναν σε καταμαράν – Είχε εισροή υδάτων

Τελικά το μισoβουλιαγμένο σκάφος, παρασυρμένο από τα θαλάσσια ρεύματα, «ταξίδεψε» σε απόσταση περίπου 250 ναυτικών μιλίων μέχρι να εντοπιστεί σήμερα (16.09.2021) στον κόλπο των Χανίων.

Τέλος, ευτύχημα είναι ότι δεν προσέκρουσε σε κάποιο από τα πολλά σκάφη που έπλεαν στη θάλασσα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις