Ελλάδα

Γνωστός αντιεξουσιαστής στα χέρια της αστυνομίας για ληστεία και εμπρησμούς

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος γνωστός αντιεξουσιαστής, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος υπαλλήλου χρηματαποστολής, επίθεση με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και απείθεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της 10ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή του Ζωγράφου, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, κατά τη διάρκεια παραλαβής χρημάτων από κατάστημα σούπερ μάρκετ και του αφαίρεσαν το ειδικό κουτί.

Επίσης, ο κατηγορούμενος στις 17 Μαϊου 2009, μαζί με συνεργούς του τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ΙΧ αυτοκίνητα, σταθμευμένα σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη λεωφόρο Μεσογείων. Από τις εκρήξεις και τις πυρκαγιές προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στους χώρους της αντιπροσωπείας.

Τις εκρήξεις – εμπρησμούς το 2009 τις είχαν αναλάβει με κείμενό τους οι Εμπρηστικές Ομάδες Νύχτας.

 Ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Χαλάει» ο καιρός από τη Δευτέρα: Καταιγίδες σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Νέα πτώση της θερμοκρασίας
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών - Υψηλός κίνδυνος για φωτιά σε 17 περιοχές - Πότε θα κοπάσουν τα φαινόμενα και πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία
Άνδρας