Ελλάδα

Καιρός – Meteo: Υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη το Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα, ενώ το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές θα πλησιάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έξι έως εφτά βαθμούς Κελσίου, πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ο λόγος των υψηλών θερμοκρασιών είναι η κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς την περιοχή της χώρας μας, τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα 8/11, ενώ γενικότερα η Ανατολική Ευρώπη θα αποτελέσει τη θερμότερη περιοχή της Ευρώπης. Ο καιρός στα υπόλοιπα τμήματα της ηπείρου μας θα είναι αίθριος με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται κοντά στις φυσιολογικές ή σε ελαφρώς χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας, όπου οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες.

meteo

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η 40χρονη που τραυματίστηκε στο κεφάλι στο Κιάτο: «Το μηχάνημα μου έπιασε τα μαλλιά, θα είχε φύγει όλο το πρόσωπο»
«Μπήκα στο χειρουργείο και μ’ έχουνε ράψει, περιμένουμε να δούμε αν θα κολλήσει, ήταν η πρώτη μου μέρα και έγινε το κακό» λέει η 40χρονη στο newsit.gr
Ασθενοφόρο
Δικηγορικοί σύλλογοι για δίκη Τεμπών: Συγκεκριμένη δικηγόρος κινήθηκε εκτός δεοντολογίας, λένε «φωτογραφίζοντας» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων δεν πρόκειται να εργαλειοποιηθεί ούτε να υποκύψει σε ιδιοτελείς επιδιώξεις ή σκοπιμότητες»
Δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη 9