Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οκτώ ανεμβολίαστοι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούσαν ευπαθείς ομάδες

Κορονοϊός: Οκτώ ανεμβολίαστοι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούσαν ευπαθείς ομάδες

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσαν ευπαθείς ομάδες και καρκινοπαθείς, καθώς από λάθος γνωμοδότηση οι φαρμακοποιοί του Οργανισμού εξαιρούνται από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Την αποκάλυψη έκανε η ίδια η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (8/11) στην ΕΡΤ.

Σε σύνολο 60 φαρμακείων, μόνο οκτώ ήταν οι εργαζόμενοι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το «παραθυράκι». Μάλιστα, σε Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Στερεά Ελλάδα εντοπίστηκαν τρεις ανεμβολίαστοι υπάλληλοι σε σύνολο 10 εργαζομένων.

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, διευκρίνισε ότι αναμένεται άμεσα εγκύκλιος που ξεκαθαρίζει ότι προβλέπεται το μέτρο της αναστολής και για τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, ενώ εξήγησε ότι «αναρμοδίως έγινε γνωμοδότηση από κάποια διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών ή του υπουργείου Υγείας ότι το μέτρο του εμβολιασμού δεν αφορά τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ».

Ερωτώμενη για τα νέα φάρμακα για τον κορονοϊό, η κα. Θεανώ Καρποδίνη διευκρίνισε ότι αυτά θα συνταγογραφούνται και θα χορηγούνται αποκλειστικά από τα νοσοκομεία, ενώ σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστικό φορέα τόνισε πως αυτό θα φέρει:

«Ποιοτικά κριτήρια στις διαγνωστικές εξετάσεις, πρόσβαση σε νέες θεραπείες και κίνητρα στους παρόχους για εκσυγχρονισμό», ανέφερε. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις