Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Έγινε πράξη μία από τις τελευταίες της επιθυμίες – Εγκαινιάστηκε Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη στον «Ευαγγελισμό»

Μια λογοτεχνική βιβλιοθήκη για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους λειτουργεί πλέον στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες της αείμνηστης προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, η οποία έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι της Πέμπτης (18/11). 

Τα εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκαν μια ημέρα μετά την ημέρα των γενεθλίων της (σ.σ. 17 Νοεμβρίου), ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε σαράντα ημέρες από τον θάνατό της. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η τέως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πέρασε τις τελευταίες της στιγμές στον «Ευαγγελισμό»

Το παρών στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στον Ευαγγελισμό έδωσαν τόσο ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, όσο και ο σύζυγος της τέως προέδρου του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Τσούνης, εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά. 

vivliothiki gennimata euaggelismos vivliothiki gennimata euaggelismos

Πριν από λίγους μήνες με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ. Ένας ικανός αριθμός βιβλίων χάρη στην στήριξη μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε προκειμένου να καλύψει τη δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών.

vivliothiki gennimata euaggelismos

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυσή του, αλλά και για τη στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινο πρόσωπό του. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα τη λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ”Ευαγγελισμός”. Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζομένους του, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της», δήλωσε μετά τα εγκαίνια ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Δείτε βίντεο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Μιχάλης Αεράκης για το μακελειό στα Βορίζια: «Το θέμα είναι η Παιδεία, πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα»
«Τα νέα παιδιά θεωρούν "καπετανάτο" να πίνουν κούπες και όταν μεγαλώσουν να έχουν κι ένα περίστροφο στη μέση τους. Ή να βλέπουμε παιδάκια 9 χρονών να οδηγούν τζιπ 4Χ4 και δεν τους μιλάει κανένας», υπογράμμισε ακόμα
Μιχάλης Αεράκης
Το τηλεφώνημα - παγίδα και οι δύο εκτελεστές του Γιάννη Λάλα, που έπεσε νεκρός στο ξενοδοχείο της Αράχωβας
Πιθανότητα οι εκτελεστές είχαν πίσω τους ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από ακόμη δύο άτομα - Εκτιμάται ότι έχουν εμπειρία στη χρήση πυροβόλων όπλων, στην παρακολούθηση, αλλά και στη νυχτερινές επιθέσεις
ΦΩΤΟ EUROKINISSI