Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Βρισιές και κατάρες κατά των συλληφθέντων στα δικαστήρια

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Βρισιές και κατάρες κατά των συλληφθέντων στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έφτασαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος κόσμου, που επιτέθηκαν λεκτικά και πέταξαν αντικείμενα στους συλληφθέντες.

Κατά την άφιξή τους στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν «κοπρόσκυλα» και «δολοφόνοι». Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν το πλήθος προπηλάκισε συλληφθέντες για άλλη υπόθεση, θεωρώντας ότι πρόκειται για τους υπόπτους που εμπλέκονται στην δολοφονία του Άλκη.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο ήταν τόσο ισχυρές, που έστησαν τείχος προκειμένου να τους προσεγγίσουν, ενώ και οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή βάσει σχετικών ενταλμάτων, έφτασαν στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. «Καθάρματα», «φονιάδες», «να πεθάνετε» άρχισε να φωνάζει το πλήθος μόλις αντίκρυσε τους συλληφθέντες.

Στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, όπου αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, νεαρής ηλικίας, η εμπλοκή των οποίων στην άγρια δολοφονία του νεαρού Άλκη προέκυψε από το προανακριτικό υλικό, που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάποιοι από τους συλληφθέντες αναφέρουν πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ένας 21χρονος Έλληνας, καθώς αυτός κρατούσε το αυτοσχέδιο δρεπάνι και έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη.

Ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας θα απολογηθεί αργότερα, ο 23χρονος που κρατείται ήδη από την περασμένη Τετάρτη και διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Η ίδια πράξη αποδίδεται και στους υπόλοιπους οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ αυτών επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός (ηλικίας 20 έως 23 ετών), όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης.

Δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση από την έρευνα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και διαφεύγουν της σύλληψης. Ανάμεσά τους είναι ο 20χρονος Αλβανός, που φέρεται να εμπλέκεται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις