Πολιτική

Μητσοτάκης σε Γενική Διευθύντρια UNESCO: Σε κίνδυνο η ακεραιότητα και ο οικουμενικός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας

Τον αποτροπιασμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αγία Σοφία, το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης, αλλά και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Audrey Azoulay, με αφορμή τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο κ. Μητσοτάκης ότι οι ενέργειες που δεν σέβονται την ιστορία του μνημείου, θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τον οικουμενικό χαρακτήρα του.

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της UNESCO επανέλαβε την ανησυχία του Οργανισμού για τις επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τόνισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Audrey Azoulay συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια του Ναού σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την ανησυχία του για τις προσπάθειες αλλαγής του χαρακτήρα της Μονής της Χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πληρωμές των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις πληρωμές που έχουν γίνει σε αγρότες και κτηνοτρόφους μέχρι σήμερα, καθώς και για αυτές που είναι προγραμματισμένες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 11
H σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση για τα μπλόκα των αγροτών και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη
Για το ΠΑΣΟΚ είναι ειλημμένη απόφαση η στήριξη των αγροτών, αφού αφενός αναγνωρίζει ως δίκαια τα αιτήματά τους και πρόκειται για μία παραγωγική τάξη, την οποία επιθυμεί να επαναπροσεγγίσει
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα μπλόκα των αγροτών στη Θεσσαλία