Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Θα αποδοθούν ευθύνες για την αυτοκτονία του 14χρονου – Έρευνα σε βάθος

Σοκαρισμένη και η ίδια από την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δεσμεύτηκε ότι η έρευνα που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή, θα φτάσει στο τέλος της. Και διεμήνυσε πως οι ευθύνες, θα αποδοθούν.

«Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αυτοκτονία του 14χρονου δώσαμε εντολή για έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη και θα αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν. Θα διερευνηθεί μέχρι τέλους τι έχει συμβεί», τόνισε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (20.05.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία είναι μια μάχη δύσκολη και διαρκής, την οποία «δίνουμε με παραπάνω ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, και με τους συμβούλους σχολικής ζωής που είναι το πρώτο σημείο επαφής και τα παιδιά έχουν την άνεση αν συμβεί κάτι να πάνε και να μιλήσουν». 

 

Σε ό,τι αφορά στα επεισόδια που καταγράφονται σε πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η πανεπιστημιακή αστυνομία με προσωπικό που έχει ήδη εκπαιδευτεί. Ξεκαθάρισε δε ότι οι αστυνομικοί αυτοί, όπως προβλέπει ο νόμος, δε θα φέρουν πάνω τους όπλα. 

 

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τον οποίο συνόδευσε η υπουργούς Παιδείας, στις ΗΠΑ, επισήμανε ότι ήταν μια πραγματικά ιστορική στιγμή η ομιλία του στο Κογκρέσο. «Είναι πάρα πολύ σπάνιο να καλείται ξένος ηγέτης να μιλήσει στο Κογκρέσο και είναι ακόμα πιο σπάνιο να καλείται να μιλήσει και στα δύο όργανα του Κογκρέσου, αλλά και η πρόσκληση να είναι δικομματική. Το πιο σπάνιο από όλα είναι να έχεις όλα τα μέλη της Γερουσίας να διακόπτουν την ομιλία για πάνω από 10 φορές με το λεγόμενο standing ovation και να χειροκροτούν όρθιοι», συμπλήρωσε. 

 

Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως, ο Τζο Μπάιντεν αφιέρωσε πολλές ώρες της Δευτέρας στον Έλληνα πρωθυπουργό και τη χώρα μας και το κλίμα ήταν πολύ θερμό. 

«Η εικόνα που αποπνέεται μετά από αυτή την επίσκεψη είναι η εικόνα μιας Ελλάδας σοβαρής, στιβαρής, ισχυρής χώρας που διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.  Όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι δε θα γίνει δεκτή στην Κύπρο η λύση των δύο κρατών υπήρξε διθυραμβική υποστήριξη. Καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν υπόψη την ανάγκη σταθερότητας στο ΝΑΤΟ όταν λάβουν τις αποφάσεις τους για προμήθεια αμυντικών εξοπλισμών, ήταν  ένα πολύ ηχηρό μήνυμα και έδειχνε να γίνεται αποδεκτό», υπογράμμισε. 

 

Σχετικά με τα θέματα παιδείας, ανέφερε ότι η ίδια είχε εκτενείς συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης που ασχολούνται με τα θέματα παιδείας και υπάρχει υποστήριξη να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

«Στη συνέχεια συναντήθηκα με πάνω από 20 αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία συμμετέχουν σε ένα νέο πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2019 για συνεργασίες με ελληνικά για διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών ανταλλαγές καθηγητών, φοιτητών, ερευνητών, ξενόγλωσσα προγράμματα στα οποία φοιτούν Αμερικανοί φοιτητές, καλοκαιρινά προγράμματα», κατέληξε. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Δημοσκόπηση Interview: Οι 4 χαμένες περιφέρειες της ΝΔ, 6 στους 10 δεν προτιμούν τα ΕΛΤΑ – Πώς βλέπουν την επιστροφή Τσίπρα
Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα της δημοσκόπης το «πρασίνισμα» του χάρτη στις συγκεκριμένες περιφέρειες προκύπτει κυρίως λόγω της μείωσης της δύναμης της ΝΔ και όχι λόγω της αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ
Κάλπη 251
Σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια της ΑΙ: Έγινε πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
51
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11