Ελλάδα

Καιρός: Ψυχρό κύμα από Ουκρανία και Λευκορωσία φέρνει πτώση θερμοκρασίας, βροχές και ανέμους

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στις περιοχές Λευκορωσίας – Ουκρανίας προκαλεί την κίνηση ψυχρών αερίων μαζών προς τα Νότια Βαλκάνια, επηρεάζοντας και τον καιρό στη χώρα μας.

Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι η χειροτέρευση του καιρού στην Ελλάδα, με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων και τα τοπικά φαινόμενα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας τη Δευτέρα θα ξεπεράσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά (μεταξύ άλλων στην Αττική) τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και στο Ιόνιο τα 6 μποφόρ.

Τέλος, τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Εύβοια, αλλά τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία.

kairos

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O Γιώργος Μπότας κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Να τελειώσει ο πόλεμος λάσπης που έχω δεχτεί»
«Υπήρξε μια μικρή έλλειψη δικαιολογητικών. Τα χωράφια είναι πραγματικά και καλλιεργούνται» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής του οποίου έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ 20
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 10