Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΠΘ: «Πυρά» του προέδρου των αστυνομικών για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου – «Με ποιο κριτήριο άφησαν τα ΜΑΤ;»

ΑΠΘ: «Πυρά» του προέδρου των αστυνομικών για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου – «Με ποιο κριτήριο άφησαν τα ΜΑΤ;»

Ερωτήματα για την παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου θέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, μετά τα όσα έγιναν.

Μιλώντας στο thesstoday.gr για τα όσα έγιναν στο ΑΠΘ τη νύχτα της Παρασκευής, ο κ. Τσαϊφούρης αναφέρει πως «οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται είναι παράλογες ξεκάθαρα. Με όλα όσα συμβαίνουν εδώ και καιρό στο ΑΠΘ -με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι- κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν άδεια να πραγματοποιηθεί μια συναυλία και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να αφήσουν τις διμοιρίες μέσα».

Υποστηρίζει ότι «ήταν δεδομένο ότι η εξέλιξη των πραγμάτων θα ήταν αυτή και δυστυχώς τα επεισόδια που ξεκίνησαν από μέσα από το ΑΠΘ επεκτάθηκαν και στο κέντρο της πόλης».

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, «η λογική επιτάσσει: ή να γινόταν η συναυλία και να έφευγαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ή να μη γινόταν η συναυλία και να παρέμεναν μέσα στους χώρους του campus, όπως κάνουν εδώ και πόσους μήνες». Μάλιστα, ο κ. Τσαϊρίδης συμπληρώνει παράλληλα ότι «αυτοί που αποφάσισαν πρέπει να μας πουν εν τέλει ποια ήταν τα κριτήριά τους που έλαβαν αυτή την απόφαση -να αφήσουν τη συναυλία με τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα- όπου τα αποτελέσματα, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν τους δικαιώνουν», τόνισε.

Με ανακοίνωσή της πάντως η αστυνομία υποστηρίζει πως ποτέ δεν έγινε ρίψη χημικών στο χώρο της συναυλίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις