Κόσμος

Ρωσία: Πέθανε επίστρατος στον ύπνο του – Συνολικά 4 θάνατοι στα στρατολογικά κέντρα

Ακόμη ένας θάνατος πολίτη που κατατάχθηκε στον στρατό της Ρωσίας, μετά τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα nsg.ru, που επικαλείται την αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα της περιοχής του Νοβοσιμπίρσκ, Νίνα Σαμαπαλάγιεβα

Ο θάνατος καταγράφηκε στην ανώτατη σχολή στρατιωτικής διοίκησης του Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας, μια από αυτές που δέχονται όσους κατατάσσονται μετά την επιστράτευση.

«Πέθανε ένας άνθρωπος. Στον ύπνο του. Αυτή τη στιγμή ερευνούν το περιστατικό οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια, πού οφείλεται ο θάνατός του» δήλωσε η ίδια χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία του θανόντος επίστρατου.

Επίσης, οι ιστοσελίδες NEFT και 72.ru μεταδίδουν επικαλούμενοι αστυνομικές πηγές, ότι πέθανε επίστρατος σε κέντρο όπου συγκεντρώνονται οι επιστρατευθέντες στην περιοχή Τιουμένσκαγια. Σύμφωνα με τα εν λόγω μέσα, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή, Σεργκέι Μινέφτσεφ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό. Η εισαγγελία, οι στρατιωτικές ανακριτικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας δεν απάντησαν σε σχετικά αιτήματα δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τρεις άνδρες που είχαν επιστρατευθεί στο πλαίσιο της «μερικής επιστράτευσης» που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος, πέθαναν σε κέντρο εκπαίδευσης στην περιοχή του Σβερντλόφσκ, όπως έγραψε η ιστοσελίδα eanews.ru, επικαλούμενη δήλωση του βουλευτή της Κρατικής Δούμας, Μαξίμ Ιβανόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Novayagazeta.Europe

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαζα: Η Χαμάς φέρεται να αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ