Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022: Το doodle της Google και το μήνυμα του υπουργείου Παιδείας

Κάθε χρόνο, στις 5 Οκτωβρίου η γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, η οποία είναι γνωστή και ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών. Για αυτό και η Google τους αφιέρωσε το σημερινό της doodle. 

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, η UNESCO και ο Διεθνής Οργανισμός Εκπαίδευσης διεξάγουν μια εκστρατεία κάθε χρόνο ώστε να προσφέρουν στον κόσμο μια καλύτερη γνώση για τον ρόλο των εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη των μαθητών και της κοινωνίας. Το πόσο μεγάλη είναι συμβολή τους τονίζει με τον δικό της τρόπο και η Google, αφού σε αυτούς αφιέρωσε το σημερινό της doodle.  

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όσο και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. «Λόγια από καρδιάς που εκφράζουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη των παιδιών για το πολύτιμο δώρο που τους προσφέρετε, αλλάζοντάς τους τη ζωή» αναφέρει – μεταξύ άλλων – η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της. 

Δείτε το βίντεο της υπουργού Παιδείας:

https://www.youtube.com/watch?v=im675xW7wYA

«Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού δώσαμε το λόγο στα παιδιά, τα οποία μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες, απέδωσαν με μία εικόνα χίλιες λέξεις. Μηνύματα γεμάτα αγάπη, μηνύματα γεμάτα αναγνώριση του έργου σας. Λόγια από καρδιάς που εκφράζουν τη βαθιά ευγνωμοσύνη των παιδιών για το πολύτιμο δώρο που τους προσφέρετε, αλλάζοντάς τους τη ζωή: τη γνωριμία με τη γνώση, που τους κάνει να συνειδητοποιούν το απεριόριστο των δυνατοτήτων τους και να θέτουν υψηλούς στόχους. Σας ευχαριστούμε για όλα. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη» λέει η υπουργός Παιδείας στο μήνυμα της. 

Το μήνυμα της Ζέττας Μακρή

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022 στέλνει το εξής μήνυμα: «Σήμερα, υιοθετούμε και μεταδίδουμε το κεντρικό μήνυμα της UNESCO για την ημέρα και ενισχύουμε τη δυναμική του ως μαθήτριες και μαθητές, ως γονείς και κηδεμόνες, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας, που κάθισαν, κάθονται και θα καθίσουν στα θρανία μιας τάξης, κάπου στον κόσμο, όπου ένας εκπαιδευτικός θα παραδώσει μαθήματα ζωής, επιστήμης, πολιτισμού, παιδείας.

Το φετινό μήνυμα, καθόλου τυχαίο μετά από την  παγκόσμια υγειονομική κρίση και τις προκλήσεις που έφερε στα πάντα και στο εκπαιδευτικό σύστημα, εκφράζει και συμπυκνώνει σε λίγες λέξεις την προσπάθεια, την παρουσία, τη δράση, την πίστη και το πείσμα, το όραμα των εκπαιδευτικών για ποιοτική, ισότιμη και προσβάσιμη εκπαίδευση για όλους μέσα από μια ανοιχτή και δυναμική διαδικασία μετασχηματισμού και επαναπροσδιορισμού.

“Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης αρχίζει  με τους εκπαιδευτικούς” τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα, τόσο αληθινά.

Και αυτή είναι μια αλήθεια πρέπει να ακουστεί, μια προσφορά που πρέπει να αναγνωριστεί, ένα έργο που πρέπει να δικαιώνεται και να απολαμβάνει διαρκή υποστήριξη, μέσα από τις εθνικές και διεθνείς εκπαιδευτικές πολιτικές και καλές πρακτικές, για να εξελιχθεί, να αποδώσει και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κάθε παιδιού, κάθε έφηβου, κάθε ενήλικα, που βρίσκεται στην εκκίνηση, στη διαδρομή ή στην διά βίου μαθησιακή διαδικασία.

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών και εκφράζουμε την αμέριστη εκτίμηση και τον  σεβασμό μας σε όσες και όσους υπηρέτησαν και υπηρετούν τον σπουδαίο αυτό κλάδο και επιτελούν το ευαίσθητο αυτό λειτούργημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο εκτελεστής τηλεφώνησε στον εργοδότη του στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του 68χρονου στη Φοινικούντα - «Αποκλείω οι 22χρονοι να το έκαναν μόνοι» λέει η ανιψιά
Αντιφάσεις προκύπτουν μετά από στην κατάθεσή του ο εργοδότη των 22χρονων και φίλου του ανιψιού του θύματος και στις τηλεφωνικές κλήσεις που εντοπίστηκαν στα κινητά των 22χρονων
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Νέες ταυτότητες: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας για την έκδοσή τους
Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους μέσω της σχετικής ενότητας στο gov.gr, επιλέγοντας την Υπηρεσία, την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί
Περιπολικό
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της