Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» – «Συνεχίζουμε αποτελεσματικά» λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Λάρισα: Εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» – «Συνεχίζουμε αποτελεσματικά» λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Ντουγρού» βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας σε εξέλιξη στην Λάρισα. Σύμφωνα με το onlarissa δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν τα ξημερώματα στο κτήριο επί της οδού Τζαβέλα, ενώ ακολούθησε ένταση.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, με τους αστυνομικούς να αποκλείουν την ευρύτερη περιοχή και να αιφνιδιάζουν τους καταληψίες.

Ακολούθησε ένταση με άτομα που βρίσκονταν μέσα στο κτήριο να πετούν διάφορα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, από μπουκάλια και πέτρες, μέχρι τραπέζια και καρέκλες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ άτομα (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), που κατηγορούνται ότι πετούσαν βαριά αντικείμενα προς πους αστυνομικούς.

Η αστυνομία εκτόξευσε νερό με το ειδικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Στο σημείο έσπευσαν «αλληλέγγυοι» και ακολούθησε μικροένταση. 

Μετά από περίπου δύο ώρες, γύρω στις 8.30 οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο και εκκένωσαν την κατάληψη.

Η συγκεκριμένη κατάληψη μετρούσε σχεδόν 7 χρόνια…

Τάκης Θεοδωρικάκος: Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του, με αφορμή το γεγονός. 

Αναλυτικά, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει τα εξής στην ανάρτησή του: «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Αβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Πηγή: Onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις