Ελλάδα

Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική φέρνει καταιγίδες στην Ελλάδα

Ο καιρός θα αρχίσει να δείχνει τα δόντια του, καθώς έρχεται βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική, που που θα προκαλέσει έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – meteo.gr., βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική κινούμενο αρχικά αργά ανατολικά και στη συνέχεια αργά νοτιοανατολικά, θα προκαλέσει κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 9/1 έως το πρωί της Πέμπτης 12/1.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας και κατά τόπους θα είναι έντονες, οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, καθώς και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα δυτικά τμήματα της χώρας το μεσημέρι σήμερα.

Αναλυτικότερα:

  • Το βράδυ της Δευτέρας βροχές θα εκδηλώνονται στα δυτικά και βόρεια, με τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Ήπειρο, στα Επτάνησα και στη Δυτική Ελλάδα.
  • Τη νύχτα προς Τρίτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1.400-15.00 μέτρα στα υπόλοιπα).
  • Την Τετάρτη θα επηρεαστούν κυρίως η Νότια Ελλάδα, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, με τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  • Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα, καθώς νέα επιδείνωση αναμένεται από τα δυτικά το απόγευμα.
  • Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας την Τρίτη.
  • Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Τρίτη (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο).

METEO

METEO

Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια, προειδοποιεί το meteo.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σταμάτης Κραουνάκης για Διονύση Σαββόπουλο: Το καλοκαίρι στο βουνό, το σπίτι που του παραχώρησε και το πρόσφατο τηλεφώνημα
«Μια μέρα πριν καιρό μου τηλεφώνησε ξαφνικά, "μπράβο" μου λέει γίνεσαι πολύ καλός άνθρωπος"», αποκάλυψε, περιγράφοντας και ένα καλοκαίρι όπου βρέθηκαν μαζί στον Κίσσαμο
Διονύσης Σαββόπουλος και Σταμάτης Κραουνάκης
Η ξεχωριστή παρουσία του Διονύση Σαββόπουλου στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - Οι μουσικές του ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο
Με υψωμένο ένα τύμπανο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Διονύσης Σαββόπουλος έδινε το ρυθμό στους αθλητές που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα δισεκατομμύρια τηλεθεατές
Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας
Διονύσης Σαββόπουλος: Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Ελευθερία Αρβανιτάκη και πλήθος τραγουδιστών αποχαιρετούν τον σπουδαίο τραγουδοποιό
Το δικό τους «αντίο» είπαν επίσης ο Αντώνης Ρέμος, η Ελένη Φουρέιρα, η Κλαυδία, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Πέγκυ Ζήνα και πολλοί άλλοι
Διονύσης Σαββόπουλος
Επίθεση με γκαζάκια στα Jumbo στο Μαρούσι – Δεύτερο «χτύπημα» σε κατάστημα ίδιας αλυσίδας μέσα σε λίγες ημέρες
Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια στην είσοδο του Jumbo στο Μαρούσι με αποτέλεσμα να εκραγούν, να προκληθούν ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος και μια μικρή φωτιά
Φωτιά στα Jumbo στο Μαρούσι