Ελλάδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια από τα 600 μέτρα – Πότε και πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

«Χρώμα» χειμώνα θα πάρει ο καιρός με χιόνια ακόμα και από τα 600 μέτρα. Από το βράδυ της Πέμπτης (19.01.2023), μάλιστα, θα κάνουν την εμφάνισή τους  τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ο καιρός την Παρασκευή, 20 και το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, κυρίως, στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Παρασκευή ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα, με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και πυκνά χιόνια στα δυτικά, ακόμα και σε υψόμετρο 600-700 μέτρα.

Ειδικότερα, για τις 20 Ιανουαρίου ο καιρός χαλάει σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιόνια. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στις δυτικές περιοχές, όπου χιονοπτώσεις θα έχουμε ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα κεντρικά, τους 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17°C στα νότια.

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε πάλι βροχές και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα 600-700 μέτρα στην Ήπειρο. Μάλιστα, πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νιφάδες και μέσα στα Ιωάννινα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και στους 17°C στα Νότια.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, στη δυτική Ελλάδα, την Αττική και τις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος και από το απόγευμα θα επιδεινωθεί. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα Κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα Βόρεια και τους 17°C στα Νότια.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου νέες έντονες βροχές θα πέσουν στα δυτικά, αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά, τους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 18°C στα νότια.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ότι από 25-26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κατεβασιά κρύου που θα φτάσει στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία θα υπάρχουν για το σύστημα αυτό τις επόμενες ημέρες.

Παρακολουθήστε την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:  

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βελτιωμένη η εικόνα στις εθνικές της χώρας, ανοίγει η περιμετρική της Πάτρας - «Χριστουγεννιάτικο θαύμα» για τους ταξιδιώτες
Η κυκλοφορία από την Αθήνα έως τη Θήβα διεξάγεται πλέον με αυξημένη αλλά σαφώς καλύτερη ροή σε σχέση με νωρίς το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων
Η ουρά στο Σχηματάρι
Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων - «Ψάχναμε 15 αγρότες στο Κάστρο για να δώσουμε στην κυκλοφορία δεύτερη λωρίδα»
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Κίνηση από το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων στη Ριτσώνα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
94
Με μπόρες και ισχυρές καταιγίδες τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε ποιες περιοχές θα βρέξει - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Εξασθένηση των ισχυρών φαινομένων προβλέπεται, στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης 24-12-2025 προς Πέμπτη 25-12-2025 και στις υπόλοιπες περιοχές το απόγευμα της ημέρας των Χριστουγέννων
Καρυοθραύστης και άνθρωποι με ομπρέλες
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός