Ελλάδα

Απεργία θα κάνουν οι οδοντίατροι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Απεργία προκήρυξαν για αύριο Παρασκευή (10.2.2023) οι οδοντίατροι, με αίτημα την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) προκήρυξε την απεργία για αύριο Παρασκευή και θα διοργανώσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλους τους οδοντιάτρους στις 11.30 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας.

Σκοπό της κινητοποίησης είναι η «διεκδίκηση και επίλυση κυρίαρχων θεσμικών αιτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα που αφορούν τον υγειονομικό κλάδο», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Η απεργία έχει, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα:

  • Ακύρωση της εξίσωσης των συντάξεων των υγειονομικών με αυτές των άλλων επιστημόνων. Η ΕΟΟ αναφέρει ότι οι υγειονομικοί έχουν συντάξεις των 800 ευρώ (μικτά) μετά από 40 χρόνια εργασίας.
  • Αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές επαγγελματίες μητέρες Υγειονομικούς. Η ΕΟΟ ζητά το μηνιαίο επίδομα να εξισωθεί με τον κατώτατο μισθό των 714 ευρώ, από τα 200 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων, με πρωτεύον αίτημα την άρση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για εφέτος.

«Η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των υγειονομικών ο οποίος στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε το Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης. «Τα αιτήματα αυτά έχουν διατυπωθεί κατ’ επανάληψη και έχουν αποτυπωθεί στην από 22-11-2022 επίσημη ανακοίνωση των προέδρων όλων των Υγειονομικών Συλλόγων, δίχως καμιά ανταπόκριση όμως».

Η γενική γραμματέας της ΕΟΟ κυρία Μαρία Μενενάκου αναφερόμενη στα αιτήματα του κλάδου χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «άδικη την αντιμετώπιση των νέων μητέρων Οδοντιάτρων που οδηγεί σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας». Και πρόσθεσε: «Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες».

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακίστηκε ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 16χρονη Μάγια – Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την έκδοσή του
«Κρατείται μέχρι να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών αν θα εκδοθεί στην Πολωνία ή θα δικαστεί στη χώρα μας» είπε η δικηγόρος του
Ο 17χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 16χρονης
Τα τρία αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του 43χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του στο Κερατσίνι
Το θρίλερ που διήρκησε για τρεις ολόκληρες ημέρες ξεκίνησε το μεσημέρι της 28ης Απριλίου, όταν ο 43χρονος άνδρας είχε επιστρέψει μαζί με τον πεθερό του από το γιατρό
Ο Σπύρος Σέββος