Κόσμος

Γερμανία: Κλειστό μεθαύριο (17.2.2023) το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω απεργίας

Παραλύει μεθαύριο Παρασκευή (17.2.2023) το αεροδρόμιο του Μονάχου – το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία – καθώς θα μείνει κλειστό λόγω απεργίας. Αυτό θα είναι το δεύτερο σερί χτύπημα στις αερομεταφορές στη χώρα μετά το σημερινό χάος που προκλήθηκε από την κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (15.2.2023) η διοίκηση του αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία, μεθαύριο Παρασκευή θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις λόγω μιας απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού, με μισθολογικά αιτήματα.

«Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τακτική πτήση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Γερμανίας. Συνολικά, ήταν προγραμματισμένες περισσότερες από 700 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατικών αεροσκαφών, οι οποίες δεν θα γίνουν.

Θα πραγματοποιηθούν μόνο ορισμένες «ειδικές» πτήσεις, για «ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή τεχνικούς» λόγους, καθώς και εκείνες που μεταφέρουν συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ένα πολιτικό – διπλωματικό διεθνές «ραντεβού» με τη συμμετοχή πολλών ηγετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη αυτή της Γερμανίας από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή (19.2.2023).

Απεργίες και σε άλλα αεροδρόμια

Το συνδικάτο Verdi προκήρυξε απεργία των εργαζομένων σε επτά από τα μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αναστάτωση» στα δρομολόγια και συνέστησε στους επιβάτες να αποφύγουν να πάνε εκεί.

Η απεργία αφορά επίσης τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ντόρτμουντ, του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Στουτγάρδης.

Συνδικάτα και εργοδότες διαπραγματεύονται αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων και του προσωπικού ασφαλείας, με τα πρώτα να ζητούν να καλυφθεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Τον περασμένο μήνα το Verdi κήρυξε απεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να επαναπρογραμματιστούν περίπου 300 πτήσεις.

Χάος στα αεροδρόμια με τις πτήσεις της Lufthansa

Η απεργία φαίνεται να είναι το… κερασάκι στην πικρή τούρτα που σερβιρίστηκε στις γερμανικές αερομεταφορές μετά το σημερινό χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια και στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού εξαιτίας της Lufthansa.

Tο πληροφοριακό σύστημα της γερμανικής εταιρείας, ενός από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κολοσσούς στον κόσμο, κατέρρευσε και οι ακυρώσεις των πτήσεων έδιναν κι έπαιρναν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στις ΗΠΑ: Αγόρι 8 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε φορητό ψυγείο – Η μητέρα και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο
Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανακάλυψε το πτώμα του μικρού Αϊζάια, 8 ετών, κλεισμένο σε φορητό ψυγείο γεμάτο πάγο μέσα σε διαμέρισμα – Η μητέρα, ο πατέρας και η γιαγιά του κατηγορούνται για φόνο και βασανιστήρια
Η εικόνα του μικρού αγοριού που βρέθηκε νεκρό στην Καλιφόρνια
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές εκτελέσεις αμάχων - Παγιδευμένος κόσμος χωρίς τροφή και νερό - Μαρτυρίες επιζώντων περιγράφουν εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς και βασανισμούς
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
5
Ισραήλ: Συνελήφθη ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας για διαρροή βίντεο με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα