Media

Το κόκκινο ποτάμι – τελευταίο επεισόδιο: Ο μεγάλος διωγμός και η καταστροφή της Σμύρνης

Η καθηλωτική δραματική σειρά το «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, που μας ταξίδεψε στην Ιστορία των Ελλήνων και μας πλημμύρισε με τα πιο έντονα συναισθήματα, φτάνει στο τέλος της και σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου στις 22:00 στο OPEN θα προβληθεί το συγκλονιστικό φινάλε.

Το δράμα των ηρώων κορυφώνεται, ο μεγάλος διωγμός είναι προ των πυλών, η καταστροφή της Σμύρνης αναπόφευκτη, οι βαρβαρότητες ασύλληπτες και ο δρόμος των προσφύγων στρωμένος με πόνο, δυστυχία και απώλεια.

Είμαστε πια στο 1922. Οι λανθασμένες επιλογές των Ελλήνων οδηγούν στη μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια να περάσουν το Σαγγάριο αποτυγχάνει.

Αρχίζει η οπισθοχώρηση. Δημοσθένης και Ιφιγένεια, βρίσκονται συνεχώς στη δίνη αυτών των γεγονότων.

Εντωμεταξύ, η Ανθή ελευθερώνεται και φεύγουν από το χωριό με τον Νίκο.

Ο Ισμαήλ έχει επιστρέψει στη θέση του. Η Χασμίκ και η οικογένεια της, όπως και η οικογένεια της Αντιγόνης, ζουν στη Σμύρνη την αγωνία για τις εξελίξεις.

Μετά από πολλές περιπέτειες, Ιφιγένεια και Δημοσθένης φτάνουν στη Σμύρνη. Είναι λίγο πριν την καταστροφή. Μεγάλη πυρκαγιά και χάος σε όλη την πόλη. Η καταστροφή της Σμύρνης θα καθορίσει την τύχη των ηρώων μας αλλά και της Ελλάδας.

Το τραγούδι των τίτλων, «Δυό Επιστροφές», σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Μελίνα Ασλανίδου. Το soundtrack κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ίτσιος κ.α.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
Grand Hotel: Ο Άρης χαροπαλεύει
Ένα φίλος του Διονύση, χειρουργός, τον αναλαμβάνει, χωρίς να ξέρει αν τελικά θα καταφέρει να τον σώσει
Δημήτρης Κίτσος
Eurovision 2026: «Δεν θα “πνίξουμε” αποδοκιμασίες κατά του Ισραήλ, ούτε θα απαγορεύσουμε την παλαιστινιακή σημαία» λέει η αυστριακή ORF
Ο 70ός διαγωνισμός θα έχει μόνο 35 συμμετοχές, τον μικρότερο αριθμό από το 2003, καθώς 5 εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί θα τον μποϊκοτάρουν, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ
Μια παλαιστινιακή σημαία υψώνεται στο κοινό, καθώς η Yuval Raphael από το Ισραήλ ερμηνεύει το τραγούδι «New Day Will Rise» κατά τη διάρκεια του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στη Βασιλεία της Ελβετίας