Συμβαίνει τώρα:
Σεισμός στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας μεγέθους 4 Ρίχτερ
Κόσμος

Ο Άντονι Μπλίνκεν υποστηρίζει τις προσπάθειες για «υγιή και ώριμη» σχέση Νότιας Κορέας και Κίνας

Την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Νότιας Κορέας να αναπτύξει μια «υγιή και ώριμη» σχέση συνεργασίας με την Κίνα, ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17.6.2023) το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, που φθάνει την Κυριακή στην Κίνα για την πιο υψηλού επιπέδου επίσκεψη αξιωματούχου της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις Κίνας-Νότιας Κορέας και τη Βόρεια Κορέα σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Παρκ Ιν σήμερα, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Ο Μπλίνκεν και ο Παρκ καταδίκασαν έντονα τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε το υπουργείο, και συμφώνησαν πως οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα και η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να καλούν την Κίνα να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποπυρηνικοποίηση. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως δεν αναμένουν πως το ταξίδι του Μπλίνκεν στην Κίνα, το πρώτο ενός υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σε πέντε χρόνια, θα αποτελέσει τομή στο πώς οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Ο Μπλίνκεν δήλωσε την Παρασκευή πως σκοπός του ταξιδιού είναι η εγκαθίδρυση “ανοικτής και ισχυρής” επικοινωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλλεπάλληλες επιθέσεις στον Λίβανο, καταρρέουν κτίρια – Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αγνοούμενο πιλότο του F15 – Τελεσίγραφο 48 ωρών από Τραμπ στο Ιράν
Αγνοούμενος παραμένει ο Αμερικανός πιλότος του αεροσκάφους F-15 που καταρρίφθηκε στο Ιράν την Παρασκευή, με τις δύο χώρες να εντείνουν τις έρευνές τους για το δεύτερο μέλος του πληρώματος
Λίβανος