Ελλάδα

Σωτηρία Ντούνη: Γυναίκα η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης η Σωτηρία Ντούνη, αρχαιότερη αντιπρόεδρος του Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ενώ συγκέντρωσε τα 4/5 των ψήφων στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλή.

Η κυρία Ντούνη διαδέχεται στη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Ιωάννη  Σαρμά ο οποίος αποχώρησε καθώς συμπλήρωσε το ανώτατο όριο παραμονής του στη θέση αυτή, δηλαδή των τεσσάρων ετών.

Είναι η πέμπτη γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, μετά τον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1961, είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά.
Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Paris VIII στο δημοσιολογικό δίκαιο (DEA).

Διορίστηκε δόκιμη εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11.7.1989 και προήχθη σε:
Εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.07.1991,
· Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 12.09.1996,
· Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 26.09.2003 και Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 13.09.2010.
Γνωρίζει την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: «Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την δολοφονία της Μάγια στην Πολωνία: «Είχαν σχέση, ο 17χρονος την χτύπησε, ήταν παραβατικός»
ο 17χρονος που είναι βασικός ύποπτος για την δολοφονία της 16χρονης Μάγια, είχε δεχτεί ακόμη 4 καταγγελίες από το 2021, για παρενόχληση και εκφοβισμό
Η 16χρονη Μάγια και ο δράστης της δολοφονίας
Hellenic Train: Με 1,5 ώρα καθυστέρηση αναχώρησε το τρένο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη με 210 επιβάτες λόγω τεχνικού προβλήματος
Η Hellenic Train ενημερώνει ότι έδωσε στους 210 επιβάτες νερά και σνακ κατά την αναμονή και παράλληλα δυνατότητα αποζημίωσης με το 25% της αξίας του εισιτηρίου
Τρένο