Κόσμος

Κρεμλίνο: «Καμία σχέση με τον Πούτιν το ταξίδι Τραμπ στη Σαουδική Αραβία – Δεν έχει προγραμματιστεί η συνάντησή τους»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του στη Σαουδική Αραβία

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα (02.04.2025) ότι το ταξίδι του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετίζεται με πιθανή συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η ρωσική προεδρία δήλωσε κατηγορηματικά ότι η πιθανή επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, δεν έχει «καμία σχέση» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών σε αυτό το στάδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (31.03.2025) ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ήδη από τον «επόμενο μήνα» σε αυτό που θα ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι «μάλλον» θα συναντούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε αυτή τη χώρα, χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Έκτοτε, η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί συνομιλίες για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Διέψευσε το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς τη Δευτέρα για το πιθανό ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ, απάντησε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν».

Ο Ρώσος πρόεδρος «δεν έχει τέτοια σχέδια αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε.

«Τίποτα δεν έχει εξακριβωθεί με σαφήνεια σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο μιας πιθανής συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Τραμπ», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Συνεχίζουμε τις επαφές σε διαφορετικά επίπεδα, μέσω διαφορετικών δικτύων», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προσεγγίσει τη Μόσχα από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, παρόλο που κατά καιρούς έχει απειλήσει και επικρίνει τον Ρώσο ομόλογό του.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 έως το 2021 και του Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2018.

Το «δεξί χέρι» του Τραμπ στις ΗΠΑ

«Πιθανή» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο μια επίσκεψη στις ΗΠΑ του Κίριλ Ντμίτριεφ, του επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας, ο οποίος διορίστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο ειδικός απεσταλμένος διεθνούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τις ΗΠΑ. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε νωρίτερα σήμερα (02.04.2025) ότι ο Ντμίτριεφ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ.

Μεταδίδοντας προηγουμένως την είδηση για τη συνάντησή τους, το CNN ανέφερε ότι ο Ντμίτριεφ και ο Γουίτκοφ θα έχουν συνομιλίες για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών καθώς επιδιώκουν να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ σχολίασε επίσης την ενεργειακή εκεχειρία μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας λέγοντας ότι το γεγονός πως ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε αποτελεί ένδειξη ότι εξετάζει στα σοβαρά να ασχοληθεί με την ειρηνευτική διαδικασία, κάτι το οποίο αμφισβητούν το Κίεβο και κάποιοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους του.

Όπως είπε ο Πεσκόφ, η Μόσχα θα συνεχίσει να εργάζεται με τους Αμερικανούς παρά τους καθημερινούς, όπως είπε, ουκρανικούς βομβαρδισμούς με στόχο ρωσικές ενεργειακές υποδομές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας