Κόσμος

Στην Άγκυρα ο Ζελένσκι: «Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματά του μετά την συνάντηση με τον Ερντογάν»

«Διακοσμητικού χαρακτήρα» χαρακτήρισε ο Ουκρανός πρόεδρος τη σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας που έστειλε ο Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έφθασε στην Αγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε επαφή με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες για το θέμα των συνομιλιών με την Ρωσία.

Η Ουκρανία θα αποφασίσει τα βήματα που θα ακολουθήσει στις συνομιλίες μετά την συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξήγησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αγκυρας ότι η ουκρανική πλευρά δεν ενημερώθηκε επισήμως για την σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας που έστειλε στην Κωνσταντινούπολη η Μόσχα, αλλά μοιάζει να είναι «διακοσμητικού χαρακτήρα» και αναρωτήθηκε «αν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας από την πλευρά του αναμένεται να τονίσει κατά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας την τουρκική θέση, ότι δηλαδή θα πρέπει να υπάρξουν κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς καθυστέρηση για τον τερματισμό του πολέμου, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όλες τις πτυχές των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει στο Χ ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Επικοινωνίας Φαρετίν Αλτούν.

Το απόγευμα οι κρίσιμες συνομιλίες

Οι πολυαναμενόμενες συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσαν το πρωί σύμφωνα με πηγές που επικαλούνταν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, θα λάβουν χώρα μετά το μεσημέρι «έπειτα από αίτημα» της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διπλωματία.

«Οι συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη μετατέθηκαν στο δεύτερο μισό της ημέρας έπειτα από αίτημα της τουρκικής πλευράς», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ψάχνοντας βελόνα στα άχυρα»: Το σχέδιο διάσωσης του Αμερικανού πιλότου - Η παραπλάνηση της Τεχεράνης και η μυστική βάση
Πώς οι Αμερικανοί κατάφεραν να μπουν στο έδαφος του Ιράν και να διασώσουν τον πιλότο που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή - Είναι τραυματίας, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο
Αμερικανοί στρατιώτες 28
Ο Αμερικανός πιλότος κρυβόταν για δυο ημέρες στα ιρανικά βουνά – 9 νεκροί Ιρανοί κατά την επιχείρηση διάσωσης – Φλέγεται η Βηρυτός
Επιδρομή drones προκάλεσε πυρκαγιά σε κτιριακό συγκρότημα στο Σουάιχ του Κουβέιτ, όπου βρίσκεται η έδρα της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του εμιράτου
Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό 13
Ο Τραμπ «ανέβασε» βίντεο από επίθεση στην Τεχεράνη: Πολλοί από τους στρατιωτικούς ηγέτες του Ιράν εξοντώθηκαν
Ωστόσο, ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρινίζει τον τόπο ή τον χρόνο του χτυπήματος, ούτε δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιδρομή ή τους στόχους της
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ