Ελλάδα

Φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από την Λαύκα 

Στο σημείο επιχειρούν 360 πυροσβέστες, 75 οχήματα με 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στον Φενεό Ορεινής Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε προχθές Τρίτη (22/7/2025) και κάθε μέρα σημειώνονται νέες αναζωπυρώσεις.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στον Φενεό, στην Ορεινή Κορινθία, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Αυτή την ώρα βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη ακόμα μια μεγάλη αναζωπύρωση, πάνω από την Λαύκα, ενώ η φωτιά κατευθύνεται προς το χωρίο Μάτι χωρίς να απειλεί ακόμα σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 360 πυροσβέστες, 75 οχήματα με 11 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α, καθώς και εθελοντές και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “Όλυμπος”.

Μάλιστα ο Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνιών Κορινθίας, ανέβασε ένα βίντεο της αναζωπύρωσης στον λογαριασμό του στο Facebook ενημερώνοντας για τις εξελίξεις και ζητώντας περαιτέρω βοήθεια.

«Έχουμε αναζωπύρωση του μετώπου της Λαύκας με κατεύθυνση προς το χωριό Μάτι. Όλα τα πυροσβεστικά και υδροφόρες παραμένουν στην ζώνη από διασταύρωση προς Αμυγδαλιά ως την είσοδο του χωριού ΜΑΤΙ. Ζητούμε κ άλλες ενισχύσεις σε πυροσβεστικά και υδροφόρες. Επίκειται ενίσχυση των ανέμων»

Αναζωπύρωση στην Κορινθία
Αναζωπύρωση στην Κορινθία / φωτο από korinthostv
Αναζωπύρωση στον Φενεό
Αναζωπύρωση στον Φενεό / φωτο korinthostv
Ελικόπτερο έτοιμο να σηκωθεί στον αέρα για να σβήσει την φωτιά
Ελικόπτερο έτοιμο να σηκωθεί στον αέρα για να σβήσει την φωτιά / φωτο από korinthostv

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη σε δύσβατες περιοχές για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων