Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στρατιωτικών στο Σύνταγμα: Στο «κόκκινο» οι δρόμοι στο κέντρο

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στρατιωτικοί στο Σύνταγμα το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιανουαρίου καθώς αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν στρατιωτικοί και συγκεκριμένα εν ενεργεία και απόστρατοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που αντιδρούν στο σχεδίου νόμου του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή», που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας διακόπηκε για κάποια διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από κάλεσμα της ΠΟΜΕΝΣ, πλήθος στρατιωτικών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις διατάξεις που ανατρέπουν την επαγγελματική τους πορεία.

Στο πλευρό των στρατιωτικών βρέθηκαν και πολιτικά πρόσωπα. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Δημήτρης Μάντζος, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αντισυνταγματικές διατάξεις»

Κεντρικό σημείο της διαμαρτυρίας είναι η βίαιη ανατροπή της υπηρεσιακής εξέλιξης χιλιάδων στελεχών χωρίς μεταβατικό στάδιο. Όπως ​τ​τόνισε σε σχετική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ​ο​ι ​διατάξεις του νομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές, καθώς πλήττουν την αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και την εύλογη προσδοκία για το μέλλον τους.

ΠΟΜΕΝΣ: Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η ΠΟΜΕΝΣ επισημαίνει ότι «το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας στη σημερινή του μορφή, επιτίθεται ευθέως στη βαθμολογική σταδιοδρομία των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με ρυθμίσεις που ανατρέπουν θεμελιωμένα δικαιώματα και ακυρώνουν χρόνια προσφοράς, επιχειρείται η υποβάθμιση της υπηρεσιακής μας πορείας χωρίς διάλογο με τους θεσμικούς εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών. Ως ΠΟΜΕΝΣ δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τετελεσμένα» σημειώνουν και προσθέτουν:

«Η βαθμολογική εξέλιξη των εν ενεργεία στρατιωτικών δεν είναι προνόμιο ούτε χάρη – είναι δικαίωμα και δεν παραχωρείται χωρίς θεσμική ανάδειξη και σοβαρή διεκδίκηση, ακόμα και αν η δικαστική οδός δείχνει μονόδρομος…

Απέναντι σε ρυθμίσεις που μέχρι σήμερα γεννούν αδικία και διατάραξη της επαγγελματικής προοπτικής, η Ομοσπονδία μας αναλαμβάνοντας την πρώτη θεσμική πρωτοβουλία της νέας χρονιάς πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, παίρνει ξεκάθαρα θέση»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσπάθησαν να ξηλώσουν τις κάμερες και έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μετά την δολοφονία του 30χρονου στην Πάτρα
Συνολικά εννέα είναι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 30χρονου, από τους οποίους οι 6 έχουν παραδοθεί στις αρχές
Πάτρα
Ξανά στην ανακρίτρια οι δύο 22χρονοι φερόμενοι δράστες του διπλού φονικού στη Φοινικούντα - Οι πέντε ύποπτοι και τα «σκοτεινά σημεία»
Παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από τη δολοφονία του 68χρονου και του 61χρονου με πέντε ανθρώπους να έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, η υπόθεση εξακολουθεί να παρουσιάζει «σκοτεινά» σημεία
Οι 22χρονοι φερόμενοι δράστες της διπλής δολοφονίας στην Φοινικούντα