Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

AEK για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού: «Να αποδοθούν ευθύνες χωρίς να τιμωρηθούν αθώοι»

AEK για υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού: «Να αποδοθούν ευθύνες χωρίς να τιμωρηθούν αθώοι»

Η ΑΕΚ μέσω του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Κοσμά, θέλησε να πάρει θέση για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού στην συνεδρίαση της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα η θέση της ΑΕΚ είναι να υπάρξει σαφής τεκμηρίωση γύρω από όλη την υπόθεση και να μην προβούν οι αρμόδιες αρχές σε τιμωρίες χωρίς να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες χωρίς ωστόσο να τιμωρηθούν αθώοι.

Τα λόγια του Γιώργου Κοσμά

«Αν πάει ένας ποδοσφαιριστής να στήσει την ομάδα του, θα χτυπήσει το ραντάρ, όμως η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να έχουμε τιμωρίες με απλές ενδείξεις, πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση. Ώστε κανείς ένοχος να μη διαφύγει, αλλά και κανείς αθώος να μην καταδικαστεί.

Η λέξη κλειδί είναι η τεκμηρίωση.

Υπάρχουν 109 φάκελοι. Αν υπάρχει 70 ένοχοι να καταδικαστούν, αλλά κι αν υπάρχουν 30 αθώοι να μην την πληρώσουν άδικα για οτιδήποτε.
Έχουμε μόνο διασπορά ακατάσχετης φημολογίας χωρίς να έχει πάρει η επιτροπή δεοντολογίας τίποτα. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε να συμβεί, να έχουμε το γρηγορότερο τα στοιχεία από την οικονομική αστυνομία και το εγκληματολογικό.

Να αξιολογηθεί το υλικό και να προχωρήσει η διαδικασία, σύννομα και τεκμηριωμένα. Όχι να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η ακατάσχετη φημολογία. Να δοθεί βορά ένα όνομα ή μια ομάδα και να μην έχει τελικά ευθύνη θα είναι απαράδεκτο. Δε μπορεί να καταδικάζεται κανείς χωρίς αποδεικτικό υλικό.»

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις