Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

ATP Cup: Ιστορική νίκη για Ελλάδα αλλά και αποκλεισμός (video)

ATP Cup: Ιστορική νίκη για Ελλάδα αλλά και αποκλεισμός (video)

Η ήττα του Μιχάλη Περβολαράκη από τον  από τον Καρένιο Μπούστα έφερε την πρόκριση της Ισπανίας σε βάρος της Ελλάδας στο ATP Cup. Συνέχισε ακάθεκτος ο Τσιτσιπάς κι έτσι η χώρα μας πήρε την πρώτη της –ιστορική- νίκη στο τουρνουά.

Την πρώτη νίκη της στην ιστορία του ATP Cup πανηγύρισε η εθνική Ελλάδας στη Μελβούρνη, επικρατώντας της Ισπανίας με 2-1 στο τελευταίο παιχνίδι της για τον Β΄ όμιλο, ωστόσο αυτή η επιτυχία δεν ήταν αρκετή για τη «γαλανόλευκη», προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Οι Ίβηρες αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Ράφα Ναδάλ, αλλά ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα (Νο 16 στον κόσμο) επιβλήθηκε 6-3, 6-4 του Μιχάλη Περβολαράκη και χάρισε στην Ισπανία την πρόκριση στους «4».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο 13) και πήρε τη νίκη με 7-5, 7-5, ισοφαρίζοντας για την ελληνική ομάδα σε 1-1. Μετά την εξέλιξη αυτή, η νίκη στην αναμέτρηση των δύο ομάδων κρίθηκε στο διπλό, όπου ο Τσιτσιπάς και ο Μάρκος Καλοβελώνης αντιμετώπισαν τους Καρένιο Μπούστα και Μάρσελ Γκρανογέρς. Η «γαλανόλευκη» πήρε το πρώτο γκέιμ, ενώ στη συνέχεια η ισπανική ομάδα αποχώρησε.

Ύστερα από την ολοκλήρωση των αναμετρήσεων για τον Β΄ όμιλο, Ισπανία, Ελλάδα και Αυστραλία είχαν από μια νίκη και μια ήττα κόντρα στους αντιπάλους τους, ωστόσο οι Ίβηρες πήραν την πρώτη θέση και το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, καθώς είχαν απολογισμό 4 νίκες-2 ήττες στα επιμέρους παιχνίδια του γκρουπ.

Η ελληνική ομάδα μέτρησε 3 νίκες-3 ήττες, με αποτέλεσμα να καταταγεί δεύτερη, ενώ οι «οικοδεσπότες» Αυστραλοί είχαν ρεκόρ 2 νίκες-4 ήττες στο πλαίσιο του ομίλου.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις