Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αφεντικό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός – Πρώτος με “μαέστρο” τον “Ντούντα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με κορυφαίο τον Νεστέροβιτς και ξέσπασμα στο φινάλε, ο Ολυμπιακός του Ίβκοβιτς, παρά τον επηρεασμένο Σπανούλη επικράτησε του κακού Παναθηναϊκού με 65-61 στο ΟΑΚΑ και είναι φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Ολιγόλεπτη διακοπή και “γαλλικα” σε Σπανούλη. Φωτο, βίντεο και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
Ομπράντοβιτς: Δίκαια νίκησε ο Ολυμπιακός

Ίβκοβιτς: Καλύτεροι στη συνέχεια

Το LIVE του αγώνα
 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των “ερυθρόλευκων” στο ΟΑΚΑ μετά από τέσσερα χρόνια και για να φτάσουν εκεί χρειάστηκε, πρώτα από όλα, το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον κουμπάρο του που καθόταν στον αντίπαλο πάγκο.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 

Σε όλο το ματς ήταν αισθητή η υπεροχή του Ολυμπιακού κάτω από τα καλάθια. Ο Νεστέροβιτς έκανε το καλύτερο του ματς στην Ελλάδα και σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ ο Έρτσεγκ αποτελούσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του. Ο Ίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό το γεγονός πως ο Διαμαντίδης δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό με την ίωση να τον ταλαιπωρεί. Με τον Σπανούλη φανερά επηρεασμένο από την… υποδοχή των οπαδών της πρώην ομάδας του οι “ερυθρόλευκοι” στηρίχτηκαν στην περιφέρια στους Παπαλουκά και Τεόντοσιτς.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 

Ο Σάτο στο πρώτο ημίχρονο και ο Νίκολας στο δεύτερο ήταν αυτοί που “τράβηξαν το κουπί” για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, όμως με τους Βουγιούκα και Μπατίστ να μην μπορούν να “παίξουν” τους ψηλούς του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε και στα τελευταία λεπτά το ματς κρίθηκε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν διαφορά ακόμα και 7 πόντων.

Από το ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ δεν έλειψαν και οι ανεγκέφαλοι.  Τα εμετικά πάνό και συνθήματα με αποδέκτη τον Βασίλη Σπανούλη πριν το ματς μετατράπηκαν σε ρίψεις αντικειμένων και φωτοβολίδων στο παρκέ με την είσοδο των ομάδων.Μάλιστα μία φωτοβολίδα καρφώθηκε δίπλα στην πολυθρόνα που καθόταν ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Και ενώ στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν ένας ανεγκέφαλος πέταξε φωτοβολίδα που χτύπησε  στο χέρι τον Παπαλουκά με τους διαιτητές να παίρνουν τους παίκτες και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Μετά από διαβουλεύσεις και προειδοποίηση πως αν ξαναγίνει το ίδιο θα διακοπεί οριστικά το ματς, μετά από λίγα λεπτά επέστρεψαν. Μόλις το ματς ολοκληρώθηκε υπήρξε βροχή φωτοβολίδων στο παρκέ με τους παίκτες να τρέχουν στη φυσούνα για να σωθούν. 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με όλα αυτά πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν οι πράσινοι την τιμωρία. Αξίζει να αναφερθεί πως πριν το ματς στους ελέγχους της αστυνομίας συνελήφθησαν 8 άτομα για κατοχή καπνογόνων, λέιζερ και ναρκωτικών ουσιών.


 

Η νίκη αυτή δίνει το προβάδισμα για το πλέονεκτημα έδρας στα πλέι-οφ στον Ολυμπιακό, καθώς με νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και στο ΣΕΦ θα πρέπει να κάνουν τρεις ήττες και ο Παναθηναϊκός καμία για να χάσουν την πρωτιά. Επίσης μπορούν να τερματίσουν πρώτοι ακόμα και αν χάσουν από τους πράσινους στο σπίτι τους μέχρι τρεις πόντους, αρκεί να μην χάσουν άλλο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 6, Φώτσης 9 (7 ριμπάουντ), Σάτο 13, Νίκολας 15 (1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 2, Βουγιούκας 5, Καλάθης 3 (1), Καϊμακόγλου, Ζούμπος

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 17, Λούκας, Σπανούλης 4 (1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 8 (6 ριμπάουντ), Κέσελ, Μαυροκεφαλίδης 2, Χαλπερίν 5 (1), Παπανικολάου, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 10 (2)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε