Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Ανεβαίνει” η Ξάνθη! Έριξε… το τείχος της Καλλονής

“Ανεβαίνει” η Ξάνθη! Έριξε… το τείχος της Καλλονής

Μέσα σε 90 λεπτά η Καλλονή δέχθηκε τόσα γκολ όσα είχε… φάει σε όλα τα προηγούμενα ματς πρωταθλήματος και ηττήθηκε στην έδρα της Skoda Ξάνθης με 2-1 – Από το 21’ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο οι νησιώτες, που στο δεύτερο μέρος είχαν καλύτερη εικόνα – Τους 15 β. έφτασαν οι Ακρίτες, που είχαν και τρία δοκάρια

Με την έναρξη του παιχνιδιού η Ξάνθη έδειξε τις… δαιμονισμένες διαθέσεις της, αφού μόλις στο πρώτο τρίλεπτο είχε δοκάρι με τον Κλέιτον (ο Χογκ στο 1’ έστειλε με απόκρουση την μπάλα στο οριζόντιο) και μεγάλη ευκαιρία με τον Λουσέρο (3’).

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την Καλλονή και κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 13’ με σουτ του Σολτάνι, τέρμα το οποίο ήταν το τρίτο που δέχθηκαν οι νησιώτες στο πρωτάθλημα.

Τα πράγματα συνεχίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο για τους Ακρίτες. Στο 19’ ο Καπετάνος έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά δυο λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι και την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Πιπίνη, με τον Κλέιτον να πετυχαίνει το 2-0. Παρόλο που ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν απώλεσαν τα… ηνία της αναμέτρησης, με τον Λουσέρο να χάνει το τετ-α-τετ με τον Χογκ στο 33’.

Το παιχνίδι απέκτησε νέα ενδιαφέρον με την έναρξη της επανάληψης (52’), όταν ο Βαλιός μείωσε -με προβολή- σε 2-1, στην πρώτη τελική προσπάθεια της ομάδας του στο ματς. ¨Εξι λεπτά αργότερα, ο Μανούσος έχασε σημαντική ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά στο «Γ».

Ο Γιάννης Μαντζουράκης προχώρησε σε αλλαγές, προκειμένου να πάρει την ισοπαλία, με την Ξάνθη όμως να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 69’ με τον Λουσέρο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (μετά από παρέμβαση του Βάλιου) και τον Χογκ να αποκρούει στο 75’ τις προσπάθειες των Κλέιτον και Λουσέρο. Οι γηπεδούχοι είχαν και τρίτο δοκάρι στην αναμέτρηση (88’), με τον Καπετάνο να μην μπορεί να βρει δίχτυα από πλάγια θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε