Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Australian Open – Ντάνιελ Κόλινς: Μαχήτρια της ζωής, εντυπωσιακή γυναίκα κι έτοιμη να κατακτήσει το τουρνουά

Australian Open – Ντάνιελ Κόλινς: Μαχήτρια της ζωής, εντυπωσιακή γυναίκα κι έτοιμη να κατακτήσει το τουρνουά
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η έκπληξη του Australian Open, Ντανιέλ Κόλινς, διεκδικεί τον πρώτο της τίτλο σε Grand Slam κόντρα στην Άσλεϊ Μπάρτι στον τελικό του Σαββάτου (29/1) έχοντας δώσει μία πραγματική μάχη που επεκτείνεται πέρα από κορτ του τένις, για να φτάσει ως εδώ.

Μία οενιρική πορεία έχει διαγράψει η Ντανιέλ Κόλινς στο φετινό Australian Open, κάνοντας δικαιώς τον κόσμο του τένις να σχολείται μαζί της. Η 28χρονη Αμερικανή, που από την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβει στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, απέκλεισε στον ημιτελικό την περσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Ίγκα Σβιόντεκ, αλλά η δική της «μάχη» έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Έχοντας ασχοληθεί με το τένις από την ηλικία των τριών ετών και μετά από παρακίνηση του πατέρα της, κατάφερε να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Σπούδασε δημοσιογραφία αλλά και διοίκηση επιχειρήσεων και ως τενίστρια στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια κατέκτησε 2 τίτλους NCAA.

Το 2018 διοαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα και κατάφερε να το ξεπεράσει, ενώ το 2021 υποβλήθηκε σε θεραπεία καθώς έπασχε από ενδομητρίωση.

«Πάντα υπάρχουν περίοδοι που υποφέρω, αλλά θυμάμαι πριν δύο χρόνια να έχω ξυπνήσει στον ύπνο μου και να πηγαίνω οδηγώντας σε φαρμακείο για να πάρω αντιφλεγμονώδη ώστε να βγάλω τη νύχτα. Έχει υπάρξει φορά που δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά για να μπω στο αεροπλάνο για το επόμενο τουρνουά. Άλλες φορές αναγκάστηκα να αποσυρθώ την ώρα του αγώνα γιατί ένοιωθα μαχαιριές από την πλάτη ως τα πόδια γιατί η μήτρα μου είχε γυρίσει πίσω και πίεζε το ισχιακό μου νεύρο. Ηξερα ότι θα πρέπει να αποσύρομαι συχνά από αγώνες γιατί το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να προπονούμαι πάντα όπως θέλω για να είμαι ανταγωνιστική» έχει αναφέρει η ίδια για την περιπέτειά της.

Παρ’όλα αυτά βγήκε πάλι νικήτρια, καθώς το 2021 ήταν η χρονιά στην οποία κατέκτησε δύο τίτλους! «Αισθάνομαι καταπλητικά. Δουλεύω χρόνια για να φτάσω εδώ. Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι» δήλωσε η ίδια μετά την πρόκρισή της στον τελικό του Australian Open.

Η όμορφη τενίστρια έχει στο πλευρό της σε όλη αυτή την πορεία τον σύντροφό της, Τομ Κουτς, ο οποίος αποτελεί και προσωπικό της γυμναστή, αφού δεν έχει κάποιον άλλον προπονητή. Οι δύο τους ζουν μαζί στη Φλόριντα, με τον Κουτς να έχει καριέρα επαγγελματία ποδοσφαιριστή στο παρελθόν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος για την επιτυχία της: «Αυτό που πιθανότατα την έκανε να λειτουργεί τόσο καλά είναι ότι η Ντανιέλ είναι τόσο αφοσιωμένη, πειθαρχημένη και παρακινημένη. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα στη σχέση και μάλλον ήταν το κλειδί για όλα».

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danielle Collins (@collinsdanimal)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danielle Rose Collins (@officialdaniellecollins1)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danielle Collins (@collinsdanimal)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις