Παρασκευή, 23 Φεβ.
17oC Αθήνα

Bασίλης Τσιάρτας: «Βλέπω τον εαυτό μου στον Μέσι, δεν έχω λόγο να μη με συγκρίνω μαζί του»

Bασίλης Τσιάρτας: «Βλέπω τον εαυτό μου στον Μέσι, δεν έχω λόγο να μη με συγκρίνω μαζί του»

Ο Βασίλης Τσιάρτας τόνισε ότι βλέπει τον εαυτό του στον Λιονέλ Μέσι, απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε ως ποδοσφαιριστής ότι δεν “έτρεχε”.

Ο Βασίλης Τσιάρτας παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό El Confidencial, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την ποδοσφαιρική του καριέρα του.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι βλέπει τον εαυτό του στον Λιονέλ Μέσι, προσθέτοντας ότι έτρεχε λίγο για όσους δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασίλη Τσιάρτα:

Γιατί κατηγορήθηκες ότι έτρεχες λίγο;

“Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Κρόιφ: “Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα”.

Ο Ρικέλμε είχε πει κάτι παρόμοιο. Αυτός ο τύπος ποδοσφαιριστή, όπως ήταν ο Βαλντεράμα, δεν υπάρχει σήμερα στο ποδόσφαιρο.

“Με αυτόν που βλέπω ομοιότητες σε σχέση με αυτούς που ανέφερε είναι ο Μέσι. Τώρα βλέπω ότι οι ανερχόμενοι παίκτες έχουν όλοι, πάνω κάτω, τα ίδια χαρακτηριστικά. Λίγοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι, ο Ρικέλμε ή εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση”.

Σε ποιον σημερινό παίκτη βλέπεις τον εαυτό σου;

“Αν αφαιρέσεις τις ατομικές ενέργειες, τις ντρίμπλες και το επίπεδο ταχύτητας με την μπάλα, έχω να κάνω με τον Μέσι. Στον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, πετάει και τη φαντασία που έχει στα παιχνίδια του. Δεν έχω λόγο να μην συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, γιατί αλλιώς θα τα βλέπαμε για όλους τους παίκτες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις