Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Basket League: Ψάχνει για κεντρικό χορηγό, θεσπίστηκε Super Cup, ορίστηκε το “τζάμπολ”

Basket League: Ψάχνει για κεντρικό χορηγό, θεσπίστηκε Super Cup, ορίστηκε το “τζάμπολ”
Intime.gr

“Κεραμίδα” για την Basket League, αφού ο κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος αποχωρεί. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή Super Cup ενώ ορίστηκε και το πρώτο “τζάμπολ”. Οι αποφάσεις που προέκυψαν από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Σημαντικά νέα προέκυψαν από τη σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ της Πέμπτης (30.07.2020) αφού οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν για το τι θα γίνει με υποβιβασμούς και ανόδους στο τέλος της χρονιάς αλλά και για το πρώτο “τζάμπολ” στην Basket League. Όπως έγινε γνωστό, το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21 θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Basket League: Ένας θα υποβιβαστεί και δύο θα ανέβουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21

Από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ προέκυψε και μια… δυσάρεστη είδηση για τη Λίγκα (ειδικά για τις “μικρές” ομάδες). Η ΕΚΟ θα συνεχίσει για ακόμα δύο χρόνια να ενισχύει την Basket League, αλλά ως δεύτερος χορηγός. Συνεπώς, οι άνθρωποι του πρωταθλήματος αναζητούν τον κεντρικό χορηγό τους.

Ο περσινός κεντρικός χορηγός του πρωταθλήματος πρότεινε “ψαλίδι” που έφτανε το 70% σε σχέση με το ποσό που δόθηκε την προηγούμενη σεζόν. Αυτή η πρόταση δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί για να ξεκινήσει η διαδικασία έυρεσης ενός νέου κεντρικού χορηγού, σε μια… ιδιαίτερη περίοδο για τα οικονομικά, μετά και την πανδημία του κορονοϊού

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε για τη διεξαγωγή Super Cup με τη μορφή του Final Four και συμμετέχουσες τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της σεζόν που… δεν ολοκληρώθηκε. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση που θα διεξαχθεί 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα και η ΑΕΚ το Περιστέρι στα ημιτελικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις