Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Bundesliga: Η Μπάγερν Μονάχου ανέβηκε στην κορυφή και θέλει απώλεια της Ουνιόν Βερολίνου

Bundesliga: Η Μπάγερν Μονάχου ανέβηκε στην κορυφή και θέλει απώλεια της Ουνιόν Βερολίνου
Reuters

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε… φόρα και στην Bundesliga. Οι Βαυαροί “ποδοπάτησαν” εντός έδρας με 6-2 την Μάιντς και ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με παιχνίδι περισσότερο από την Ουνιόν Βερολίνου που “παραμονεύει” για να επιστρέψει στην πρώτη θέση.

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε… πάρτι κόντρα στην Μάιντς, την.. διέλυσε με 6-2 και ανέβηκε στην κορυφή 5του βαθμολογικού πίνακα στη Bundesliga.

Οι Βαυαροί θα περιμένουν το αυριανό, Ουνιόν – Γκλάντμπαχ, για να δουν εάν θα παραμείνουν στην πρώτη θέση, ή εάν θα επιστρέψει η ομάδα του Βερολίνου στην κορυφή (βρίσκεται στο -2).

Να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες, λόγω τραυματισμών. Δεν αγωνίστηκαν οι Μάνουελ Νόιερ, Τόμας Μίλερ, Λιρόι Σανέ και Λικά Ερναντέζ.

Ο Μανέ είχε… μεγάλα κέφια, καθώς σέρβιρε δύο γκολ σε Γκνάμπρι (1-0 στο 5′) και Γκορέτσκα (4-1 στο 58′), ενώ ενδιάμεσα ο Σενεγαλέζος εξτρέμ έκανε 3-0 των Βαυαρών! Ο Μουσιάλα σημείωσε στο 28′ το 2-0 των γηπεδούχων, με την ομάδα του Νάιγκελσμαν να σημειώνει τρία τέρματα στην επανάληψη. Ο 17χρονος, Τελ, ήρθε από τον πάγκο και στο 79’πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, ενώ ο Τσούπο Μοτίνγκ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλό δοκάρι στο 32’, με Μπούρκαρντ και Λι, ενώ μείωσαν σε 3-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Βιντμέρ στην 100η του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ο Ίνγκβαρτσεν πέτυχε στο 82′ το δεύτερο γκολ, της Μάιντς.

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Λειψία, που επικράτησε 2-0 της Λεβερκούζεν και πλησιάζει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Η Στουτγκάρδη, χωρίς τον τραυματία Μαυροπάνο, πήρε νίκη «ανάσα» επί της Άουγκσμπουργκ (2-1), χάρη σε γκολ του Αντόν στις καθυστερήσεις. Η Βόλφσμπουργκ, τέλος, συνέτριψε με 4-0 την Μπόχουμ, για την οποία ο Σταφυλίδης μπήκε αλλαγή στο 73΄, ενώ ο Λαμπρόπουλος έμεινε στον πάγκο.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 12ης αγωνιστικής της Bundesliga

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 1-0

(85΄ Φίλκρουγκ)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 6-2

(5΄ Γκνάμπρι, 28΄ Μουσιάλα, 43΄πεν. Μανέ, 58΄ Γκορέτσκα, 79΄ Τελ, 86΄ Τσούπο-Μότινγκ – 45΄+ Βίντμερ, 82΄ Ινγκβαρτσεν)

Λειψία-Λεβερκούζεν 2-0

(32΄ Ενκουνκού, 83΄ Βέρνερ)

Βόλφσμπουργκ-Μπόχουμ 4-0

(28΄, 58΄ Νμέτσα, 35΄ Μπάκου, 80΄ Βιντ)

Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ 2-1

(15΄ Γκιρασί, 90+1΄ Αντον – 4΄ Νιντερλέχνερ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις