Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Bundesliga: «Κόλλησαν» Ντόρτμουντ και Λειψία με κερδισμένη την Μπάγερν (videos)

Bundesliga: «Κόλλησαν» Ντόρτμουντ και Λειψία με κερδισμένη την Μπάγερν (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Ντόρτμουντ και Λειψία έμειναν στην ισοπαλία στη 16η αγωνιστική της Bundesliga και έχασαν έδαφος στη “μάχη” τους για να μείνουν κοντά στην Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην κοιλάδα του Ρουρ, η Μπορούσια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Μάιντς και “πέταξε” δύο βαθμούς, αφού είχε περισσότερες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι για να πάρει τη νίκη. Έστειλε μάλιστα πρώτη την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του Χάαλαντ στο 2′ ακυρώθηκε μέσω VAR.

Το σκορ άνοιξαν τελικά οι φιλοξενούμενοι με τον Οζουναλί στο 57′ για να ισοφαρίσει στο 73′ ο Μεουνιέ και να αστοχήσει αμέσως μετά ο Ρόις σε πέναλτι. Η Ντόρτμουντ έμεινε έτσι στο -4 από την πρώτη θέση, έχοντας πια και ματς περισσότερο.

 

Βαθμούς έχασε όμως και η Λειψία στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Βόλφσμπουργκ, το οποίο και έληξε με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μουκιέλε στο 5′, αλλά οι “λύκοι” έκαναν την ανατροπή πριν βγει το πρώτο ημίχρονο με τον Βέργχουστ και τον Στέφεν να πετυχαίνουν τα γκολ της ομάδας τους.

Η Λειψία κατάφερε όμως να “σώσει” έστω το βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας στο δεύτερο μέρος με τον Όρμπαν, αλλά ακόμη κι έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση με ένα πόντο πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, επίσης με παιχνίδι παραπάνω.

 

Τα αποτελέσματα στην Bundesliga

Ουνιόν Βερολίνου-Λεβερκούζεν 1-0

(88΄ Τόιχερτ)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 1-1

(73΄ Μενιέ – 57΄ Οζτουναλί)

Χοφενχάιμ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Βόλφσμπουργκ-Λειψία 2-2

(22΄ Βέγκχορστ, 35΄ Στέφεν – 4΄ Μουκιέλε, 54΄ Όρμπαν)

Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 2-0

(84΄ Γκέμπρε Σελασιέ, 87΄ Αγκού)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις