Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Bundesliga: Περίπατος και κορυφή για Λεβερκούζεν, «γκέλα» για Άιντραχτ, άτυχος ο Μαυροπάνος

Bundesliga: Περίπατος και κορυφή για Λεβερκούζεν, «γκέλα» για Άιντραχτ, άτυχος ο Μαυροπάνος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Reuters

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε 4-1 την Άουγκσμπουργκ στην 3η αγωνιστική της Bundesliga και ανέβηκε στην κορυφή, έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου. Εκεί συγκατοικεί με την Φράιμπουργκ, που νίκησε εκτός έδρας 3-2 την Στουτγκάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου, ο οποίος σκόραρε αλλά αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση. «Στραβοπάτησε» ξανά η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης. 

Λεβερκούζεν και Φράιμπουργκ πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga, έπειτα από τις εκτός έδρας νίκες που σημείωσαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Έχοντας… βοήθεια από τους παίκτες της Άουγκσμπουργκ, που σημείωσαν δύο αυτογκόλ στο πρώτο τέταρτο, η Λεβερκούζεν -χωρίς τον Πααγιώτη Ρέτσο στη σύνθεσή της- έκανε περίπατο με 4-1 στην «WWK Αρένα». Ο Πάτρικ Σικ συνέχισε το σερί σκοραρίσματος, ενώ ο Φλόριαν Νίντερλεχνερ «έγραψε ιστορία» καθώς βρήκε δίχτυα και στις δύο εστίες. 

Μετά το γκολ στο DFB Pokal, κόντρα στην BFC Ντινάμο, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος σκόραρε και στην Bundesliga. Ωστόσο, το γκολ του διεθνή Έλληνα κεντρικού αμυντικού δε στάθηκε αρκετό για τη Στουτγκάρδη, η οποία γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Φράιμπουργκ στη «Μερτσέντες Μπενζ Αρίνα». Μάλιστα, ο πρώην στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 61ο λεπτό – υπέστη τράβηγμα – κι η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στο αρχικό σχήμα και τον Κώστα Σταφυλλίδη στον πάγκο, η Μπόχουμ γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Κολωνία στο «Ράιν Ενεργκί Στάντιον», σε ένα ματς που… πήρε φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αρμίνια Μπίλεφελντ και Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έμειναν δίχως νίκη στο πρωτάθλημα καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στη «Σούκο Αρίνα».

Από τον πάγκο είδε το ματς για την Αρμίνια ο Στέφανος Καπίνο ενώ εκτός αποστολής για την Αϊντραχτ – αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League – ήταν ο Στέφεν Τσούμπερ, μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ. Επιβλητική, τέλος, η Μάιντς επιβλήθηκε με 3-0 της Γκρόιτερ Φιρτ στην «Όπελ Αρίνα».


Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 27/8
Ντόρτμουντ-Χοφενχάιμ 3-2
(49’ Ρέινα, 69’ Μπέλιγχαμ, 90’+2’ Χάαλαντ – 61’ Μπαουμγκάρτνερ, 90’ Νταμπούρ)
Σάββατο, 28/8
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 2-3
(45′ Μαυροπάνος, 45+2′ Αλ Γκαντιουί – 3′, 9′ Γου-Γεόνγκ, 28′ Χέλερ)
Μάιντς-Γκρόιτερ Φιρτ 3-0
(82’ Σάουμπ, 90+1’ Λέμπερλε – 90’ Ζέλερ)
Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 1-4
(30′ Νιντερλέχνερ – 3′ αυτ. Ιάγο, 14′ αυτ. Νιντερλέχνερ, 75′ Σικ, 81′ Βιρτς)
Αρμίνια Μπίλεφελντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(86′ Βίμερ – 22′ Χάουγκε)
Κολωνία-Μπόχουμ 2-1
(82’ Σάουμπ, 90+1’ Λέμπερλε – 90+4’ Ζέλερ)
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου (19:30)
Κυριακή, 29/8
Ουνιόν Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Λειψία (18:30)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις