Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Bundesliga: Σοκ για Μπάγερν στις καθυστερήσεις, θρίαμβος της Λειψίας επί της Ντόρτμουντ

Bundesliga: Σοκ για Μπάγερν στις καθυστερήσεις, θρίαμβος της Λειψίας επί της Ντόρτμουντ
Reuters

Η Μπάγερν Μονάχου κράταγε το προβάδισμα επί της Στουτγκάρδης μέχρι το τέλος αλλά η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιρασί στο 92΄ σόκαρε τους Βαυαρούς, (2-2) φέρνοντας τρίτο συνεχόμενο ισόπαλο αποτέλεσμα στη Bundesliga. Η Λειψία στο ντεμπούτο του Μάρκο Ρόζε στον πάγκο της ομάδας υπερκέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ντόρτμουντ (3-0).

Η Μπάγερν προηγήθηκε στο 36ο λεπτό με γκολ του Μάτις Τελ ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Βαυαρών. Η Στουτγκάρδη είχε απάντηση στο 57΄καθώς μετά από ασίστ του Μαυροπάνου, ο Φούριχ ισοφάρισε για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.  Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και τρία λεπτά αργότερα πήραν ξανά προβάδισμα με τον Μουσιάλα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι Βαυαροί έστω και οριακά θα κατακτούσαν τους τρεις βαθμούς, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκιρασί να μην λαθεύει από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Μάρκο Ρόζε στον πάγκο της Λειψίας η οποία επικράτησε εύκολα της Ντόρτμουντ με 3-0.

Το παιχνίδι αποδείχτηκε ντέρμπι μόνο στα χαρτιά, με τους γηπεδούχους να δείχνουν αντίδραση μετά την ήττα σοκ από τη Σαχτάρ με 4-1 στην έδρα τους και με δυο γκολ των Όρμπαν και Σομποζλάι από το πρώτο ημίχρονο καθάρισαν το ματς. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε ο Χαϊντάρα έξι λεπτά πριν το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Βέρντερ Βρέμης-Άουσμπουργκ 0-1

(63΄ Ντεμίροβιτς)

Mπάγερν-Στουτγκάρδη 2-2

(36΄ Τελ, 60΄ Μουσιάλα – 57΄ Φούχριχ, 90΄+2 πεν. Γκιρασί)

Λειψία-Ντόρτμουντ 3-0

(6΄ Όρμπαν, 45΄ Σομποζλάι, 84΄ Χαϊντάρα)

Χοφενχάιμ-Μάιντς 4-1

(53΄ Κράμαριτς, 69΄ Πρόμελ, 80΄ Νταμπούρ, 90΄+1 Καντεράμπεκ – 83΄ Κερ)

Άϊντραχτ Φρ.-Βόλφσμπουργκ 0-1

(60΄ Λακρουά)

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-2

(56΄ Σερντάρ, 74΄ Ρίχτερ – 49΄ Ντεμιρμπέι, 80΄ Σικ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις