Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

CIES: Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα σε παίκτες από τα τμήματα υποδομών

CIES: Αρνητικό ρεκόρ για την Ελλάδα σε παίκτες από τα τμήματα υποδομών
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μελέτη του CIES Football Observatory δείχνει ότι η Ελλάδα έκανε νέο αρνητικό ρεκόρ στη χρησιμοποίηση παικτών από τα τμήματα υποδομής, στις ομάδες της Superleague 1.

Το CIES εξέτασε 40 κορυφαία πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο και κάνει λόγο για ιστορικό χαμηλό στη χώρα μας, με τρεις ελληνικές ομάδες να μην έχουν βάλει ούτε έναν παίκτη από τις ακαδημίες τους.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη παρουσιάζει μέσο όρο ποσοστού λεπτών χρησιμοποίησης τέτοιων παικτών, με την Ελλάδα να έχει 4% και να καταλαμβάνει την χαμηλότερη θέση σε αγώνες πρωταθλήματος, σε αντίθεση με το 26% της Αργεντινής.

Η έρευνα του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA και εξετάζει τις συμμετοχές των παικτών που προπονήθηκαν για τρία χρόνια στον σύλλογό τους, μεταξύ των σεζόν κατά τις οποίες γιόρτασαν τα 15α και τα 21α γενέθλιά τους.

Κατά μέσο όρο, ομάδες από τα 40 πρωταθλήματα που συμμετείχαν στην έρευνα, χρησιμοποίησαν παίκτες που είχαν προπονηθεί σε συλλόγους για το 15,0% των λεπτών πρωταθλήματος.

Μεταξύ των 42 ομάδων που δεν χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν σε συλλόγους από την ελληνική Super League είναι οι, Άρης, Ιωνικός και ΟΦΗ, ενώ γενικά ξεχωρίζουν οι, Μπρέντφορντ, Λεβερκούζεν, Μπολόνια και Ουντινέζε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις