Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Champions League, Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1: Στους «8» οι ψυχωμένοι «αετοί»

Champions League, Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1: Στους «8» οι ψυχωμένοι «αετοί»
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μπενφίκα έριξε στο «καναβάτσο» τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ επικρατώντας 1-0  και παίρνοντας μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League

Οι «αετοί» της Λισσαβώνας απογειώθηκαν για τα προημιτελικά του Champions League, αφού παρά το γεγονός ότι ο Άγιαξ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια τους ματς, ένα γκολ του Νούνιες στο 77′ έφτασε για να λυγίσουν τους Ολλανδούς και σε συνδυασμό με το 2-2 της Πορτογαλίας να πάρουν αυτοί την πρόκριση. 

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Άγιαξ ήταν στην επίθεση από το ξεκίνημα του αγώνα και στο 7′ είχε ακυρωθέν γκολ αφού ο Αλέν που σκόραρε από κοντά ήταν οριακά οφσάιντ. Σουτ του Τάντιτς και κεφαλιές τους Αλβάρεζ «σφύριζαν» δίπλα από τα δοκάρι του Βλαχοδήμου σε ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν μονόλογος του «Αίαντα».

Όποτε χρειάστηκε ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ φώναξε «παρών» και τελικά μόλις στη δεύτερη τελική προσπάθειά της στην εστία στο ματς η Μπενφίκα ευτύχησε να προηγηθεί με καρφωτή κεφαλιά του Νούνιες στο 77′. Το 0-1 έμεινε ως το τέλος, αφού οι γηπεδούχοι «βραχυκύκλωσαν» και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά ως το τέλος. έτσι η Μπενφίκα πανηγύρισε μία μεγάλη πρόκριση, επιστρέφοντας σε προημιτελικά Champions League για πρώτη φορά μετά το 2012. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις