Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Champions League: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προημιτελικών μετά τις απειλές του ISIS

Champions League: Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προημιτελικών μετά τις απειλές του ISIS
Reuters

 

Ο ΙSIS απείλησε με επιθέσεις τα γήπεδα στα οποία θα φιλοξενηθούν οι προημιτελικοί του Champions League και οι Αρχές πήραν τα μέτρα τους.

Οι απειλές του ISIS, ενόψει των πρώτων αγώνων για τα προημιτελικά του Champions League, θορύβησαν τις αστυνομικές αρχές σε Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι (σε αυτές τις πόλεις φιλοξενούνται αγώνες).

Όπως αναφέρει το BBC τα αρμόδια υπουργεία ασφαλείας λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να διεξαχθούν όλα ομαλά και να αποφευχθεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, σε περίπτωση που γίνει κάποια προσπάθεια να γίνουν… πράξη οι απειλές του ISIS.

Η Γαλλία και η Ισπανία θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προημιτελικών του Champions League που θα διεξαχθούν στη Μαδρίτη και στο Παρίσι το βράδυ (09.04) και αύριο (10.04), δήλωσαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, επικαλούμενα απειλές από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, με τον οποίο μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί (09.04), έχει ενισχύσει σημαντικά τα μέσα ασφαλείας”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση τύπου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. “Είδαμε, μεταξύ άλλων, μια επικοινωνία από το Ισλαμικό Κράτος που στοχεύει ιδιαίτερα τα γήπεδα. Δεν είναι καινούργια”, πρόσθεσε.

Οι ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτύξουν περισσότερους από 2.000 αξιωματικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρωτεύουσα για τους δύο αγώνες εκεί, δήλωσε σήμερα (09.04) η κυβερνητική εκπρόσωπος Πιλάρ Αλέγρια στους δημοσιογράφους.

Η βρετανική αστυνομία θα εφαρμόσει ένα “ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης” για τον αποψινό (9/4-22:00) αγώνα ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

“Γνωρίζουμε τις αναφορές στο διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με κλήσεις για στόχευση αγώνων σε όλη την Ευρώπη και εδώ στο Λονδίνο”, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. “Ωστόσο, θέλουμε να καθησυχάσουμε το κοινό ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο αστυνόμευσης για τον αποψινό αγώνα”.

Η UEFA πάντως με δήλωσή της τονίζει ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά και δεν θα υπάρξει κάποια αναβολή ή αλλαγή ως προς τον προγραμματισμό.

Η UEFA έχει επίγνωση των υποτιθέμενων τρομοκρατικών απειλών που γίνονται για τους αγώνες του UEFA Champions League αυτής της εβδομάδας και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Όλοι οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας”, αναφέρει η σχετική δήλωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Θυμίζουμε ότι το Ισλαμικό κράτος δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα τέσσερα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα ματς της πρώτης φάσης των προημιτελικών του Champions League, (09-10.04.2024) απειλώντας ότι θα επιτεθεί σε αυτά κατά τη διάρκεια των αγώνων! Στη φωτογραφία αναγράφεται η φράση “Σκοτώστε τους όλους”.

Η απειλή αυτή ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ της Μόσχας, όπου περισσότεροι από 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν , σε ένα μακελειό στο οποίο ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις